Вбивство 6-річної Мирослави Третяк: сім'я подаватиме скаргу до Верховного суду та ЄСПЛ

Сім'я подаватиме скаргу до Верховного суду та ЄСПЛ.

Сім'я подаватиме скаргу до Верховного суду та ЄСПЛ. Фото: пошуково-рятувальний загін "Мілена"

Події
23 лютого 2022 10:19

Харківський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги сім'ї убитої у Старому Салтові 6-річної Мирослави Третяк.

Скаргу було розглянуто 22 лютого, повідомили в адвокатському об'єднанні "Донець та партнери", яке представляє постраждалих.

"Жодних сюрпризів: Харківський апеляційний суд, незважаючи на сукупність доказів та резонанс справи, виявився не готовим винести справедливе та правосудне рішення та визнати державу винною у багаторічній бездіяльності. Суд відмовився викликати свідків, яких не зміг викликати Вовчанський районний суд — представників держави, і з'ясувати всі обставини справи", — йдеться у повідомленні.

Адвокат потерпілих Артем Донець планує оскаржити рішення до Верховного суду України та Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, поліція знайшла тіло 6-річної Мирослави Третяк у занедбаному будинку у смт Старий Салтів (Вовчанський район, Харківська область). Вбивцю встановлено — ним виявився сусідський 13-річний хлопчик. Він зізнався у скоєному. Сусіди та однокласники підлітка розповіли, що хлопчик відрізнявся агресивною вдачею та вбивав тварин. За вбивство та зґвалтування дівчинки підліток проведе три роки у спеціальному навчально-виховному закладі для дітей та підлітків.

Сім'я 6-річної Мирослави Третяк, убитої у Старому Салтові, вимагала від державних органів 100 мільйонів гривень моральної компенсації. Батьки вважають, що бездіяльність посадових осіб призвела до злочину.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах