Фото: TDS_V
Безлюдівка, Журавлівський гідропарк, Олексіївський лугопарк: ТОП-5 пляжів Харкова
Дозвілля та їжа
09 липня 2021 13:12
Фото: TDS_V

Де у Харкові можна скупатися, подихати свіжим повітрям, приготувати шашлик, зіграти у волейбол, покататися на човні чи катамарані? Vgorode зібрав актуальну інформацію про популярні місця відпочинку харків'ян.

Куди поїхати на вихідні : 20 цікавих місць біля Харкова

Зустрічаємо літо: ТОП-10 зелених зон міста

Альтанки, човни, шашлики: ТОП-5 місць у Харкові
Альтанки, човни, шашлики: ТОП-5 місць у Харкові


Олексіївський Лугопарк


Безлюдівка, Журавлівський гідропарк, Олексіївський лугопарк: ТОП-5 пляжів Харкова
Альтанки, човни, шашлики: ТОП-5 місць у Харкові

Вхід на територію міського пляжу залишається безкоштовним для відвідувачів. А за оренду альтанки, зрозуміло, доведеться заплатити. Зате автоматично вирішиться питання з мангалом та столом.

Гід водоймами Харкова: як і відпочити в Олексіївському лугопарку

У лугопарку понад 25 альтанок різної місткості – від 10 до 70 осіб (вартість оренди від 400 до 2000 гривень). Вони обладнані мангалами, столами та лавками, освітленням та розетками. Вартість залежить від місткості. Ціна дров в оренду не входить – їх треба купувати окремо (60 гривень).

Любителі активного відпочинку можуть пограти у волейбол, футбол чи бадмінтон (спортінвентар не видається – його доведеться принести з собою), а найменші відвідувачі – пограти на дитячому майданчику. На території лугопарку також є безкоштовні туалети та роздягальні.

Адреса: вул. Радгоспна, 3

Телефон: 050-027-92-99

Як дістатися: автобусами №55, 217, 221, 305 або будь-яким маршрутом, що прямує вулицею Клочківською, а також трамваєм №20.


Журавлівський гідропарк


Альтанки, човни, шашлики: ТОП-5 місць у Харкові
Альтанки, човни, шашлики: ТОП-5 місць у Харкові

Журавлівський гідропарк розділений на дві зони відпочинку – платну та безкоштовну.

У тему: Гід водоймами Харкова: все про відпочинок на пляжах Журавлівки

Вартість входу на платну територію (парк "Акважур") цього року становить 60 гривень з особи (дітям до 6 років – безкоштовно, для пільгового контингенту – 40 гривень). У вартість вхідного браслета входить користування лежаками, парасольками, навісами, усіма водними та наземними атракціонами, дитячими та спортивними майданчиками, батутами, що знаходяться на території пляжу, а також одна година прогулянки на човні або катамарані та 15 хвилинне катання на SUP-серфі (з собою треба мати документ, що засвідчує особу).

Тут ви також можете відпочити компанією у дерев'яних альтанках, обладнаних мангалами, камінами, освітленням та розетками. На всій території парку сімейного відпочинку "Акважур" є безкоштовний доступ до Wi-Fi, туалет та душ.

Можна приготувати шашлик і не орендуючи альтанку, взявши необхідний інвентар. Тоді ви платите за вхід та місце на галявині зі столом та мангалом (від 500 гривень). Цей варіант не передбачає доступу до електрики.

Оренда альтанки коштуватиме від 850 до 2900 гривень. У вартість оренди альтанок та столів входить: мангал, комплект одноразових скатертин, пакет деревного вугілля.

Додатковий пакет вугілля або дрова коштуватиме 60 гривень.

На території парку "Акважур" регулярно прибирають.

Адреса: вул. Героїв Праці, 2-А

Телефон: 066-836-99-90

Як дістатися: на платний пляж можна дійти пішки (10-15 хвилин) або під'їхати на трамваях №26, 16 від ст. метро "Героїв Праці". Також сюди ходять автобуси №17, 240, 271, 272 та тролейбуси №34, 42. Дістатися безкоштовного пляжу можна будь-яким транспортом, який іде вулицею Шевченка.


Безлюдівський гідропарк


Безлюдівка, Журавлівський гідропарк, Олексіївський лугопарк: ТОП-5 пляжів Харкова
Альтанки, човни, шашлики: ТОП-5 місць у Харкові

Безлюдівський гідропарк, як і Журавлівський, можна поділити на дві зони: платний пляж (територія приватних пляжних комплексів) та безкоштовний.

Відпочинок у альтанках пропонують у обох зонах.

Детальніше: Гід водоймами Харкова: все про відпочинок на пляжах Безлюдівки

Плату за вхід на пляж беруть на базах відпочинку "Білий пляж" (White beach), Nebo, "Агат".

Безкоштовно можна зайти на територію пляжів баз відпочинку "Олександра", "Сосновий двір", "Пісочниця". Але за паркування автомобіля потрібно буде сплатити від 40 гривень.

Альтанки в залежності від місткості та зручностей обійдуться від 200 до 2500 гривень. За 2500 тисяч гривень, наприклад, можна зняти цілу терасу з кухнею та туалетом для великої компанії на базі відпочинку Nebo. У вартість альтанок зазвичай входять користування мангалом, розетками, водою, туалетом, спортивними майданчиками на території баз. А ось дрова та вугілля доведеться купувати окремо — мінімум за 50 гривень, але можна й привезти із собою. Окремо потрібно заплатити за мангал і на базі відпочинку "Агат", але й альтанку там можна знайти лише за 200 гривень.

На базі "Пісочниця", крім альтанок (від 500 гривень), також можна орендувати банкетну залу за 2000 гривень на день (з 9:00 до 23:00).

З Харкова до Безлюдівського гідропарку найзручніше добиратися машиною, а якщо немає такої можливості — громадським транспортом. Можна сісти на приміський автобус і після зупинки дійти пішки до потрібного пляжу. Будьте готові, що тупотіти доведеться хвилин 20-40. Але якщо Ви любите спортивну ходьбу і орієнтуєтесь у Безлюдівці, то такий марш-кидок здасться звичайною розминкою.

Як дістатися до Безлюдівського гідропарку громадським транспортом, автобуси:

  • № 1181 Харків - Безлюдівка (відправлення АС-3 "Кінний ринок"),
  • № 1167 Харків - Хорошево (відправлення АС-3 "Кінний ринок"),
  • № 1198 Харків - Васищеве (відправлення від ст. м. "Проспект Гагаріна"),
  • № 1316 Харків - Зміїв (відправлення АС-3 "Кінний ринок"),
  • № 626 Харків - Тернова (відправлення АС-3 "Кінний ринок").

Електричками:

У бік Безлюдівки від залізничної станції "Левада" або "Основа" курсують електрички Ізюмського напрямку. Розклад електричок Харків — Безлюдівка можна переглянути онлайн. В даному випадку теж треба буде пройтись до пляжу пішки, але вже не так довго.

 


Удянський (Жовтневий) гідропарк


Безлюдівка, Журавлівський гідропарк, Олексіївський лугопарк: ТОП-5 пляжів Харкова
Альтанки, човни, шашлики: ТОП-5 місць у Харкові

Удянський (Жовтневий) гідропарк традиційно вважається одним із найчистіших у Харкові. Вхід на його територію безкоштовний цілий рік.

Гід водоймами Харкова: як відпочити на Жовтневому водосховищі

Посмажити шашлик тут можна самостійно, взявши все необхідне із собою, або орендувавши альтанку з мангалом. Якщо ви вирішили довірити цю справу професіоналам, то приготуванням м'яса займеться кухар за окрему плату. Вартість оренди мангалу – 50 гривень, дрова – 60 гривень.

Одна з ексклюзивних пропозицій Удянського (Жовтневого) гідропарку – альтанки на воді. Для компанії відпочиваючих до 15 осіб її оренда складає 1000 гривень на день, далі йде додаткова оплата – 50 гривень за кожну особу. Ще одна альтанка (у очеретах) коштуватиме 1200 гривень за 15 осіб, за кожного додаткового відпочиваючого — ще плюс 50 гривень.

Є альтанки і землі. Вартість оренди – 700 гривень, якщо більше 10 осіб – то +50 гривень з особи. Великий намет на 100-120 осіб: до 25 осіб – 2000 гривень, кожен наступний відвідувач – 50 гривень з особи. Альтанки орендуються з 10:00 до 22:00, після 22:00 доплата - 100 гривень за годину.

На узбережжі працює дитячий майданчик, а любителі активного дозвілля можуть пограти у волейбол, футбол, а також покататися на човні, гідровелосипеді чи катамарані (30 хвилин коштуватимуть 50 гривень). Зона відпочинку обладнана безкоштовними туалетами та умивальниками, а для відпочиваючих на машині є стоянка.

Адреса: Нова Баварія, провулок Керченський, 7 (заїзд з боку Пташиного ринку);

Телефон: 050-400-09-89, 097-300-09-89

Як дістатися: автобусами №75, 209, 237, 238, 303, тролейбусами №11, 27, а також електричкою від Південного вокзалу або залізничної станції "Левада" у бік Люботина чи Золочева.


Основ'янський лугопарк


Безлюдівка, Журавлівський гідропарк, Олексіївський лугопарк: ТОП-5 пляжів Харкова
Альтанки, човни, шашлики: ТОП-5 місць у Харкові

Вхід на територію Основ'янського лугопарку безкоштовний у будь-яку пору року. Прибережна зона водоймища практично не забудована, тому відпочиваючі можуть насолоджуватися красою місцевих краєвидів.

Гід водоймами Харкова: як відпочити на Комсомольському озері

Адреса: вул. Достоєвського, 1-Б

Як дістатися: автобусами №102, 110, 123, 232, а також електричкою від Південного вокзалу або залізничної станції "Левада" у бік Люботина, Ізюму, Куп'янська або Золочева.


Бронювати краще заздалегідь


Як показує практика, орендувати альтанку в теплий період краще заздалегідь. Особливо у вихідні та святкові дні. Гарні пропозиції розлітаються вмить, немов гарячі пиріжки. Щоб не зірвати свої ж плани, організацією дозвілля на природі варто зайнятися завчасно.

Орендарі радять бронювати альтанки за 2-3 тижні, якщо ви плануєте відпочивати у вихідні, а якщо на свята - і зовсім за місяць. Будьте готові до того, що для оренди альтанки вам, швидше за все, знадобиться заздалегідь (за 1 – 2 тижні) приїхати на місце запланованого відпочинку, вибрати відповідний варіант та залишити заставу.

З безкоштовними зонами відпочинку все набагато простіше – прийшли, підшукали комфортне місце та починаємо підготовку до пікніка. У цьому є свій плюс — до такого відпочинку не треба готуватися за кілька тижнів, та й чисельність компанії не має великого значення.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Катай: де у Харкові взяти велосипед напрокат

І природа, і їжа: ТОП-20 заміських ресторанів Харкова

На уїк-енд за місто: огляд баз відпочинку під Харковом

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах