"Це божевільня": тренер збірної України з біатлону прокоментував ситуацію з ковід-тестами на Олімпіаді

Тренер збірної України з біатлону прокоментував ситуацію із ковід-тестами на Олімпіаді.

Тренер збірної України з біатлону прокоментував ситуацію із ковід-тестами на Олімпіаді. Фото: Andrei Ivanov

Спорт
10 лютого 2022 16:00

Тренер жіночої збірної України з біатлону описав ситуацію у команді та очікування від спринту, а також прокоментував від'їзд Валентини Семеренко.

Наступною олімпійською гонкою з біатлону на Іграх-2022 у Пекіні стане жіночий спринт. Очікується, що у ньому візьмуть участь Юлія Джима, Ірина Петренко та Анастасія Меркушина, яка прибула до Китаю 6 лютого.

Достроково через проблеми зі здоров'ям Олімпіаду завершила Валентина Семеренко, а Олена Білосюк та Дарина Блашко перебувають на ізоляції через позитивні тести на коронавірус.

Про те, яка ситуація в командї перед наступними перегонами і чи збирається в Україні естафетна четвірка, яка б стартувала 16 лютого, розповів у коментарі "Суспільному" тренер жіночої збірної Урош Велепець.

Хто стартуватиме в естафеті

"Це хороше питання. А скільки ще залишилося? Дві (Юлія Джима та Ірина Петренко) є, ще одна (Анастасія Меркушина) прийшла. Значить, ще одну треба. За два дні до естафети треба зробити "атаку" та забрати чи Олену (Білосюк)  або Дашу (Блашко) та привезти на старт".

Про готовність до спринту

"Юля Джима показала десятий хід на індивідуалці, і там ще є резерв: вона може швидше. На останньому колі вона показала, що може бігти практично як норвежки. Тому шанс буде на кожній гонці з таким ходом. Навіть у спринті можна думати про гарний результат".

"Іра Петренко також показала гарну форму. Вона довго на такому рівні не змагалася. Може додати: просто потрібно повірити у себе. Це Олімпіада: тут немає такого, що трохи із запасиком розпочали, а потім подивимося, як буде — тут треба з першого метра йти у ва-банк.

І тут Настя Меркушина в цьому спринті бігтиме. Тут жодних надій на якийсь високий результат. Ми робимо що можемо для швидкої акліматизації Анастасії. Наразі вже проводимо атипові тренування. Найважливіше – стартувати, відчути цю трасу, повітря та готуватися до естафети. Це основна мета Насті: готуватись до естафети".

Про ситуацію із позитивними тестами в команді

"Скажу вам правду, це божевіля. Динаміка є, вона йде вгору, а коли вже думаєш, що завтра буде негативний - потім знову гірше показує. Я вже не вірю нікому. Так у Даші, так у Гуменяка, Ігоря Ященка, Олени Білосюк, Юрая Санітри. Вони сидять уже десять днів, Санітра — вже майже два тижні вже... Сподіваюся, я неправий і їх раніше випустять, бо й так є два тижні карантину".

Про стан Валентини Семеренко, яка залишила Олімпіаду

"Щодо здоров'я спортсменки, мені не можна коментувати. Вона сама порадилася з лікарями, і вони їй заборонили десять днів якісь навантаження робити. Це все одно тільки Ігри, а здоров'я - перше. Вона правильно зробила, сама запропонувала: "Давайте заберемо Настю, А мене - додому. Віддам їй шанс - нехай вона біжить". Неправильно б спортсменку в такому стані залишити на старт, ще й за таких умов: на висоті.

Вдячний Валі за боротьбу. Вона, повірте, прийшла до Пекіна у хорошому стані. Ми дивилися на її тренування. Сподіваюся, вона швидше одужає".

Українські біатлоністи бігтимуть спринт на Олімпіаді 11 лютого (жінки) та 12 лютого (чоловіки).

Раніше Vgorode повідомляв, що першим позитивний результат отримав головний тренер чоловічої команди Юрай Санітра, потім позитивні результати отримали тренер Ігор Ященко та біатлоністка Олена Білосюк. Після цього Дар'я Блашко отримала два позитивні результати тесту на коронавірус поспіль.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах