У Білорусі заявили про продовження спільних військових навчань із РФ

У Білорусі заявили про продовження спільних військових навчань із РФ.

У Білорусі заявили про продовження спільних військових навчань із РФ. Фото: rubryka.com

Події
21 лютого 2022 11:31

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив про продовження перевірки сил реагування Союзної держави після завершення військових навчань "Союзна рішучість-2022".

Однією з причин продовження навчань названо загострення ситуації на Донеччині.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

Спільні військові навчання РФ і Білорусі розпочалися 10 лютого і мали завершитися 20 лютого. У Білорусі обіцяли, що на їхній території не залишиться жодного солдата РФ.

Сьогодні, 21 лютого, на брифінгу для військових аташе Віктор Хренін повідомив, що російські війська повернуться до місць постійної дислокації, "тільки тоді, коли в цьому з'явиться об'єктивна необхідність і коли ми це самі визначимо".

"У зв'язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі президентами Республіки Білорусь та Російської Федерації прийнято рішення перевірку сил реагування Союзної держави продовжити... Це суто наша внутрішня справа. Неабиякою мірою це залежатиме також і від наших західних колег Сили та засоби, які були розміщені у Східноєвропейському регіоні, у тому числі поблизу Державного кордону Республіки Білорусь, є одним з факторів, що впливають на подальший розвиток ситуації, тому Республіка Білорусь має право вимагати відведення створених угруповань військ США та окремих країн-членів НАТО від кордонів. Республіки Білорусь та Союзної держави, та забезпечити контроль виведення військ заходами верифікації", — сказав Хренін.

Нагадаємо, всупереч публічним заявам про відведення військ днями Кремль стягнув до кордону з Україною ще кілька тисяч солдатів.

Як писав раніше Vgorode, військова розвідка вважає, що приводом до розширення агресії може стати провокація на Донбасі. Тим часом, в Україні затвердили порядок військової підготовки до нацопору.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах