Ряди рідшають: у Харківській облраді ще три депутати відмовилися від мандатів

У Харківській облраді ще троє депутатів відмовилися від мандатів.

У Харківській облраді ще троє депутатів відмовилися від мандатів. Фото: Харківський вимір

Події
06 лютого 2023 13:32

Ще три депутати Харківської обласної ради написали заяву про складання повноважень. Йдеться про Олександра Ткаченка (партія "Блок Кернеса - Успішний Харків"), Валерія Власова ("Опозиційна платформа - За життя"), Олега Гуревича ("Успішний Харків").

Про це стало відомо із відповідних проектів рішень, опублікованих на сайті Харківської облради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, Микита Шенцев (депутат від "ОПЗЖ") також вирішив відмовитися від мандату. Рішення щодо всіх чотирьох прийматиметься на сесії облради у лютому.

У пояснювальних записках до проектів рішень щодо припинення повноважень Ткаченка, Власова, Шенцева та Гуревича йдеться про те, що депутати самі подали заяви про складання мандатів. Якщо на сесії рішення ухвалять і депутати складуть мандати, то Харківська обласна рада направить рішення до Харківської обласної територіальної виборчої комісії, оскільки депутатам потрібно знайти заміну.

Олександр Ткаченко перебуває у складі комісії з бюджету. Після початку повномасштабної війни брав участь у засіданнях онлайн, але останні сесії прогуляв. Обирався депутатом облради раніше, з 2015 по 2020 рік.

Олег Гуревич – колишній зять Михайла Добкіна. За даними проекту «Чесно» у 2021 році він жодного разу не відвідав засідання своєї профільної комісії (щодо планування соціально-економічного розвитку регіону, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку територій) та 86% сесій Харківської обласної ради.

Олег Гуревич та дочка Михайла Добкіна Алла Добкіна розлучилися у серпні 2021 року. Вони прожили разом трохи більше чотирьох років, вони мають спільний син. У листопаді 2022 року Гуревич одружився з колишньою дружиною українського футболіста Олегом Гусєвим, Марією.

Про Валерія Власенко відомо, що він проігнорував сесію облради, на якій депутати засудили російську агресію.

Микита Шенцев - син нардепа Дмитра Шенцева та був його помічником упродовж VI-VIII скликань Верховної Ради.

Як писав Vgorode, сесія Харківської обласної ради відбудеться 14 лютого у режимі відеоконференції. На порядку денному буде 45 питань, депутатські запити та блок "Різне".

Нагадаємо, раніше мандат склав депутат облради Володимир Скоробагач. Він також обирався від ОПЗЖ.

Також у вересні на сесії Харківської облради депутати усунули від роботи заступника голови обласної ради Богдана Мальованого, якого підозрюють у наявності російського громадянства.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах