Підозрюваний у хабарі Артур Товмасян просить облраду платити йому зарплату, допоки він не знайде роботу

Підозрюваний у хабарі Артур Товмасян просить облраду платити йому зарплату, доки він не знайде роботи.

Підозрюваний у хабарі Артур Товмасян просить облраду платити йому зарплату, доки він не знайде роботи. Фото: umn.ua

Події
15 лютого 2022 10:08

Облрада на XI сесії планує розглянути питання про виплату зарплати на період працевлаштування колишньому голові Артуру Товмасяну, якого звільнили з посади через підозру отримання хабара. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Харківської обласної ради.

Нагадаємо, 4 серпня 2021 року Артуру Товмасяну висунули підозру в отриманні хабара більш ніж в 1 мільйон гривень. За тиждень після цього чиновник написав заяву про складання повноважень, і 19 серпня на сесії облради його звільнили.

12 січня 2022 року екс-глава облради звернувся до депутатів із проханням платити йому зарплату на попередній посаді, поки він не знайде нову роботу, але не більше шести місяців.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення, така можливість передбачена законодавством.

"Згідно з частиною 2 статті 33 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" депутату місцевої ради, який працював у раді на постійній основі, після закінчення таких повноважень надається попередня робота (посада), а за її відсутності — інша рівноцінна робота (посада) на тому самому або, за згодою депутата, на іншому підприємстві, в установі, організації. У разі неможливості надання відповідної роботи (посади) на період працевлаштування за колишнім депутатом місцевої ради зберігається, але не більше шести місяців, середня заробітна плата, яку він одержував на виборній посаді у раді, що виплачується з відповідного місцевого бюджету", — сказано у документі.

Одинадцяту сесію Харківської обласної ради восьмого скликання заплановано на 24 лютого у Будинку рад (вулиця Сумська, 64).

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах