Коригувала удари по Харкову: засуджена на 11 років Дар'я Кригіна намагається оскаржити вирок

Засуджена на 11 років Дар'я Кригіна намагається оскаржити вирок.

Засуджена на 11 років Дар'я Кригіна намагається оскаржити вирок. Фото: Суспільне

Події
21 лютого 11:59

Коригувальник ударів по Харкову Дарина Кригіна, яка отримала 11 років позбавлення волі, подала апеляцію. Сторона захисту просить скасувати вирок та закрити кримінальне провадження.

Перше засідання Апеляційного суду відбулось 19 лютого. Як повідомило "Суспільне", обвинувачена брала участь у засіданні у режимі відеоконференції.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Адвокат Кригіної подав клопотання про відвід колегії суддів, які виносили вирок, а також відвід суддів апеляційного суду, які розглядають кримінальні провадження. Клопотання захисника частково задовольнили — відвели трьох суддів. Далі суд має призначити нову колегію та дату наступного засідання.

“У цій ситуації буде новий розподіл, призначать нову колегію суддів. Тоді вже розглядатимуть апеляційну скаргу. Щодо обвинуваченої є інформація з каналів зв'язку, з мобільного телефону про її причетність до злочину, речові докази. Також є інформація від свідків. Ці докази належно розглянув суд першої інстанції, визнав Дар'ю К. винною. Але обвинувачена і адвокати з цим не погодилися”, — прокоментував представник Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

Засуджена на 11 років Дар'я Кригіна намагається оскаржити вирок.Засуджена на 11 років Дар'я Кригіна намагається оскаржити вирок. Фото: Суспільне

Адковати Кригіної з журналістами спілкуватися відмовилися: "Коментуватимемо, коли суд розглядатиме справу по суті".

Нагадаємо, що 5 вересня 2023 року колегія суддів Дзержинського районного суду Харкова винесла Дар'ї Кригіній обвинувальний вирок. Її визнали винною у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ та призначили покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Уродженка міста Антрацит Луганської області, яка з 2014 року окупована російськими військовими, тривалий час проживала в Харкові. Як встановило слідство, російські спецслужби залучили дівчину до співпраці після початку повномасштабної агресії Росії. Для комунікації з окупантами вона використовувала один із популярних месенджерів та відправляла координати для обстрілів. За наведенням Кригіної росіяни здійснювали ракетні удари по житлових масивах Харкова, медустановах та торгових закладах. Ці атаки спричинили жертви серед цивільного населення та руйнування. Крім того, зловмисниця намагалася виявити місця базування підрозділів ЗСУ та Національної гвардії, що дислокуються на території міста.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах