У Харкові судитимуть прихильницю ПВК "Вагнер"

У Харкові судитимуть прихильницю ПВК "Вагнер".

У Харкові судитимуть прихильницю ПВК "Вагнер". Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
20 грудня 2023 10:32

До 12 років в'язниці загрожує харків'янці, яка передавала екс-співмешканцю, члену ПВК "Вагнер" дані про Збройні сили України.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До Дзержинського районного суду направлено обвинувальний акт щодо 44-річної жінки за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах військового стану з метою надання такої інформації представнику держави, яка здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст..114-2 КК України).

За даними слідства, з липня 2022 року безробітна харків'янка допомагала ворогові. Вона збирала та передавала інформацію про розташування ЗСУ та українську військову техніку в Харкові.

Також вона "зливала" та інші важливі об'єкти у місті, наприклад, Координаційний штаб щодо поводження з військовополоненими.

Дані вона надсилала через месенджер "Телеграм" колишньому співмешканцю, нині - члену ППК "Вагнер", який брав участь у проведенні бойових дій проти України під час боїв за місто Бахмут Донецької області.

У червні 2023 року правоохоронці затримали жінку у порядку ст. 208 КПК України. Нині вона перебуває під вартою. Їй загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах