Засідання суду у справі Миколи Харківського перенесли: у чому причина

Засідання суду у справі Миколи Харківського було перенесено.

Засідання суду у справі Миколи Харківського було перенесено. Фото: suspilne.media

Події
16 лютого 2022 14:01

17 лютого у Червонозаводському районному суді Харкова мало відбутися засідання у справі про смертельну ДТП за участю 16-річного Миколи Харківського, але воно не відбудеться.

Про це повідомив прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

"Завтра засідання щодо Миколи Харківського не буде. Адвокат захворіла і просить перенесення", - пояснив Дмитро Чубенко.

Нагадаємо,  увечері 26 жовтня 16-річний підліток за кермом "Інфініті", яка "летіла" на червоне світло на швидкості понад 100 км/год", протаранив Chevrolet Aveo , який їхав на зелений сигнал світлофора. 58-річний водій "Шевроле" загинув на місці Троє пасажирів "Інфініті" потрапили до лікарень. Сам водій "Інфініті" майже не постраждав. Йому вибрали запобіжний захід - арешт на 60 днів без права на заставу, і зараз він перебуває в СІЗО.

На відео, знятому в салоні "Інфініті" за хвилини до аварії на Одещині, водій розганяє автомобіль до 200 км/год і мало не збиває жінку на переході, пролітаючи перехрестя на червоне світло.

Одразу після ДТП до поліції надійшла інформація, що "Інфініті" викрали, але виявилося, що дзвонив сам юний водій Микола Харківський. За це на нього відкрили ще одне кримінальне провадження, цього разу - за статтею 383 КК України ("завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину")

Адвокат Миколи Харківського заявила, що хлопець вдарився головою та не пам'ятає, чи був за кермом "Інфініті". На суді підліток уникав відповіді на це питання. Але у коментарі тележурналістам визнав, що керував автомобілем. За словами Харківського, у машині були несправні гальма.

Його батько дав інтерв'ю, в якому повідомив, що "дитина могла спокійно звалити, але залишилася".

Миколі Харківському загрожує до 10 років в'язниці : 8 років – за смертельну ДТП на Гагаріна, і ще 2 роки непогашеної судимості – за попередній злочин, стрілянину у супермаркеті "Таврія В". Але у Генпрокуратурі озвучили менший термін — до 7 років у зв'язку з неповнолітнім віком водія.

Дивіться всі новини про ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах