У Харківській області з'являться газотурбінні електростанції

На Харківщині з'являться газотурбінні електростанції.

На Харківщині з'являться газотурбінні електростанції. Фото: facebook.com/minenergoUkraine/

Комуналка
21 лютого 2023 13:00

У Харківській області планують створити мережу малої генерації, зокрема, газопоршневу або газотурбінну. Серед завдань також збільшення власного видобутку природного газу.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, який 20 лютого відвідав Харків з робочим візитом. Він додав, що серед пріоритетів також є розвиток мережі малих регіональних ТЕЦ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“Пріоритетом для нас є децентралізація генерації. Енергетична стратегія Міністерства енергетики припускає, що Харківщина стане самодостатнім енергетичним регіоном. Щоб у разі пошкодження мереж у майбутньому та неможливості передачі електроенергії регіон себе забезпечував сам”, - пояснив Герман Галущенко.

Газотурбінна генерація – це процес виробництва електричної енергії з використанням газових турбін. Газотурбінна генерація дозволяє швидко запустити та зупинити генератор залежно від потреби. Крім того, газотурбінні установки досить компактні. мають високу ефективність і екологічність, оскільки при згорянні газу виділяється менше вуглекислого газу та інших шкідливих викидів, ніж при спалюванні вугілля або нафти.

За словами Германа Галущенка, зараз Харківська область одержує електроенергію з інших регіонів. На Харківщині є генерація, але вона перебуває під постійними атаками.

20 лютого, за міністром, Харківська область отримала близько 15 тонн обладнання для ремонту електрогенеруючої інфраструктури. Це генератори, трансформатори тощо. Загалом для енергетичного сектору Харківщини міжнародні партнери вже передали понад 162 тонни обладнання.

Нагадаємо, ТЕЦ-5 зазнала масованого обстрілу 10 лютого. Було пошкоджено інфраструктуру та генераційне обладнання станції. Значні руйнації сталися у головному корпусі. 8 співробітників з різним ступенем поразок госпіталізовано до лікарень. Через обстріл ускладнена робота гуманітарного Хаба, що базується на території станції.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах