ТЕЦ-5 серйозно постраждала після обстрілу росіян

ТЕЦ-5 серйозно постраждала після обстрілу росіян.

ТЕЦ-5 серйозно постраждала після обстрілу росіян. Фото:

Комуналка
21 лютого 2023 11:38

Міністр енергетики Герман Галущенко 20 лютого відвідав Харківську область. Під час візиту він оцінив стан пошкодження ТЕЦ-5 та пообіцяв допомогу у відновленні станції.

Про це повідомила прес-служба ТЕЦ-5.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, ТЕЦ-5 зазнала масованого обстрілу 10 лютого. Було пошкоджено інфраструктуру та генераційне обладнання станції. Значні руйнації сталися у головному корпусі. 8 співробітників з різним ступенем поразок госпіталізовано до лікарень. Через обстріл ускладнена робота гуманітарного Хаба, що базується на території станції.

Міністр енергетики повідомив, що одне із ключових в Україні підприємств теплоенергогенерації отримає системну допомогу з різних джерел.

"Як зазначив на початку зустрічі Герман Галущенко, Харківщина – це великий промисловий регіон, де потрібно забезпечити велику генерацію. Це необхідно для того, щоб вона покривала споживання електроенергії у разі пошкодження мереж через ворожі обстріли Росії", - наводить слова міністра прес-. служба ХОВА.

Він нагадав, що основний меседж Президента України – децентралізація енергетичної генерації та розподілу, що дозволить окремим населеним пунктам зменшити залежність від великих об'єктів генерації та стати на шлях самозабезпечення.

За інформацією прес-служби ТЕЦ-5, під час візиту Галущенка було намічено плани щодо відновлення ТЕЦ. Крім того, міністр передав енергетикам близько 15 тонн необхідного обладнання. Це генератори, трансформатори та інше обладнання для ремонтних та відновлювальних робіт. Загалом, за координації Міністерства енергетики України для потреб енергетиків Харківщини передано понад 162 тонни енергетичного обладнання від міжнародних партнерів.

Як писав раніше Vgorode, підприємства, що постачають електрику мешканцям Київської, Харківської та Сумської областей, отримали дванадцять трансформаторів. Ці трансформатори допоможуть відновити роботу 4 пошкоджених підстанцій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах