Відновлюють після обстрілів: підстанції на Харківщині отримали потужні трансформатори

Підстанції на Харківщині отримали потужні трансформатори.

Підстанції на Харківщині отримали потужні трансформатори. Фото: facebook.com/USAIDUkraine

Комуналка
20 лютого 2023 09:56

Підприємства, які постачають електрику мешканцям Київської, Харківської та Сумської областей, здобули дванадцять трансформаторів. Ці трансформатори допоможуть відновити роботу 4 пошкоджених підстанцій.

Це вдалося завдяки USAID Проекту енергетичної безпеки.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відновлення підстанцій дозволить дати електрику до будинків, лікарень, шкіл і підприємств у тих громадах, які раніше страждали від відключень, кажуть в USAID.

"Поки що Росія і далі завдає ударів по українській енергосистемі, намагаючись позбавити українців тепла, електрики та води, USAID прискореними темпами доставляє допомогу, яка забезпечує подальшу роботу комунальних підприємств, надаючи українцям підтримку у проходженні зимового сезону під час війни", - говориться в повідомленні.

Крім того, підприємствам енергопостачання у Києві, Харкові та Сумах доставили автоматичні вимикачі на 110 кВ, які допоможуть українським енергетикам забезпечити подачу електрики.

Загалом USAID надає 400 мільйонів доларів на допомогу у зимовий період, включаючи залучення додаткових працівників до ремонту об'єктів енергетики, придбання генераторів та гуманітарних товарів.

Нагадаємо, 10 лютого Харківська область зазнала потужного російського удару по об'єктах інфраструктури. Ракетами С-300 було атаковано кілька критичних об'єктів, десять осіб отримали поранення. Внаслідок російської атаки частина Харкова залишилася без світла, тепла та води. Відновити їх змогли у суботу 11 лютого.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах