Ужесточили карантин: в Харьковской области запретили проведение концертов

В Харькове и области запретили концерты. Фото: city.kharkov.ua

В Харькове и области запретили концерты. Фото: city.kharkov.ua

События
13 октября 2020 11:01

В Харьковской области запретили проведение концертов. Такое решение приняла вчера, 12 октября, приняла региональная комиссия по техногенно-экологической безопасности.

"За результатами доповідей та з урахуванням обговорення регіональна комісія вирішила:

1. Продовжити проведення карантинних заходів, відповідно до рівня епідемічної загрози, визначеного актуальним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для Харківської області та її окремих адміністративно-територіальних одиниць на наступний тиждень, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).
2. Додатково, до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки на території Харківської області з 15 жовтня 2020 року:
2.1. Заборонити роботу після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування, у тому числі без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
2.2. Заборонити проведення концертів.
2.3.Заборонити відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.
2.4. Рекомендувати проводити релігійні заходи, за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід.
3. Наголосити, що станом на 09 жовтня 2020 року, відповідно до пункту 11, підпункту 3) постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) вже діє заборона на проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів).
Відповідальність за недотримання карантинних заходів несе власник розважальних закладів (нічних клубів) або організатор розважальних заходів", — говорится в документе, предоставленном пресс-службой ХОГА.

"Мы запретили проводить на улице любые концертные мероприятия. Мы знаем, что определенные политические силы пригласили Ляписа Трубецкого. Я, имея возможность, обращаюсь к исполнителю, и к тем, кто организует эти концерты, находясь в той или иной политической силе концерт не произойдет", сказал глава ХОГА Алексей Кучер, сообщает "Суспільне".

Новое ограничение вводится в дополнение к уже действующим ограничениям карантинных зон. Как сообщили в пресс-службе ХОГА, оно начнет действовать с 15 октября. Также будет запрещена работа кафе, ресторанов и клубов после 22:00 и до 7:00 (кроме доставки еды и заказов на вынос). Религиозные мероприятия разрешены при условии, что на одного человека приходится 10 квадратных метров площади. Полный протокол заседания региональной КТЭБ и ЧС еще не опубликован.

Новые ограничения распространяются и на Харьков, говорят в пресс-службе Харьковской облгосадминистрации.

"В решении КТЭБа написано: "на территории  Харьковской области". Город Харьков находится на территории Харьковской области. Соответственно: да, распространяются", рассказали Vgorode в пресс-службе ХОГА. Позже в ведомстве уточнили, что запрет касается именно концертов, а не всех массовых мероприятий.

Смотрите также: Горсовет: полиция будет контролировать ношение масок в транспорте, а поезда в метро будут ездить чаще

Напомним, ранее Оля Полякова выступила на стадионе в Новобаварском районе Харькова. Концерт Поляковой в Харькове раскритиковал министр здравоохранения. Подробности: "Харьков у нас постоянно в антирекордах": в Минздраве прокомментировали концерт Поляковой в Харькове (видео)

Организаторов концерта Поляковой полиция установить не смогла.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях