"Полетіти може будь-хто, але потрібні підстави": Ізраїль надає евакуаційний літак з Харкова

Ізраїль надає евакуаційний літак із Харкова.

Ізраїль надає евакуаційний літак із Харкова. Фото: odessamedia.net

Транспорт та інфраструктура
14 лютого 2022 15:19

Ізраїльська авіакомпанія Arkia пропонує громадянам України та громадянам Ізраїлю скористатися рятувальним (евакуаційним) рейсом Харків — Тель-Авів.

"Важливе повідомлення для тих, хто перебуває в Україні! У найближчий понеділок — вівторок "Аркіа" виконуватиме рятувальні рейси для тих, хто перебуває в Україні та хоче повернутися до Ізраїлю, кількість місць обмежена!", — пише KHARKIV Today, посилаючись на сайт авіакомпанії Arkia.

Один рейс Харків — Тель-Авів уже здійснили, залишився ще один рятувальний рейс — на вівторок 15 лютого о 14.00. Замовити квитки на цей рейс можна до 18:00 14 лютого, доки місць достатньо.

"Можна полетіти лише завтра. Це один рейс із Харкова, додатковий. З Києва ще є. Закрито вже на понеділок. Частина людей вже вивезли. Ще є місця", — пояснила представник Arkia.

Скористатися рятувальним рейсом можуть як громадяни Ізраїлю, так і громадяни України. Проте останнім потрібні підстави для перетину кордону Ізраїлю, туристам влетіти до країни буде складно.

"Можуть всі охочі відлетіти. Але все одно повинні бути підстави, якими ви в'їжджатимете — тобто або родичі там, або якесь пояснення. Просто туристу в'їхати буде складно", — кажуть в Arkia.

Чек-лист запасів на випадок війни: від тушонки до павербанку на сонячних батареях

"Замовити квиток на рятувальний рейс сполученням Харків — Тель-Авів можна за номером телефону — 050-30-10-600. Для цього потрібно відправити до Viber або WhatsApp за цим номером фотографію свого паспорта, після чого вам надішлють номер банківської картки для оплати квитка. Вартість квитка становить 350 доларів (близько 10 000 гривень), за ручну поклажу вагою сім кілограм і багаж — 23 кілограми потрібно буде додатково заплатити 40 доларів (1121 гривня). Обов'язковою умовою є наявність сертифіката про проходження повного курсу вакцинації (при цьому важливо, щоб з моменту отримання другої дози вакцини пройшло не більше 180 днів) та негативного ПЛР-тесту, який проводиться перед вильотом. Квиток пасажирам надішлють на один з месенджерів, роздруковувати його необов'язково", — йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, в російському Білгороді на відео потрапило масове перекидання бойових ударних вертольотів, які знаходяться за 30 км від кордону з Україною.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах