Трамвай на Весніна: суд визнав незаконним демонтаж шляхів

Трамвай на Весніна: суд визнав незаконним демонтаж шляхів

Трамвай на Весніна: суд визнав незаконним демонтаж шляхів Фото: gortransport.kharkov.ua

Транспорт та інфраструктура
22 сiчня 12:48

Харківський окружний адміністративний суд 19 січня визнав, що демонтаж трамвайних колій на вулиці Весніна проводився не як ремонт, а як реконструкція, яка порушує Генеральний план міста.

Про це повідомив адвокат позивачів Андрій Коломійцев, пише "Суспільне".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте суд не зобов'язував Харківську міську раду повернути колії та визнати недійсним виділення грошей на реконструкцію. Обґрунтування причин судді має з'явитись протягом десяти днів.

"Суд, по-перше, визнав, що це реконструкція, а не ремонт, а по-друге, що вона не відповідає Генеральному плану. Суддя всіх заслухав, дослідив усі докази та ухвалив рішення - частково задовольнити наші вимоги, а саме визнати незаконною реконструкцію на Весніна та дії міськради щодо цих робіт, - розповів Коломійцев. — Поки що мотивацію суду ми не знаємо, бо, за кодексом, суддя після виходу з дорадчої кімнати має право оголосити лише вступну, резолютивну частину рішення, а мотивувальну має право написати протягом 10 днів з моменту проголошення"

За словами Коломійцева, позивачі, Павло Храмов, Олексій Свид та Ірина Кравченко вимагають довести справу про демонтаж рейок на Весніна до статусу кримінального. Позивачі готові подавати апеляцію, якщо виявлять, що якихось їхніх аргументів не врахували.

"Загалом, це, звичайно, позитивне рішення. Просто прикриватися положенням про воєнний стан у будь-який момент не вийде. Позитивно і те, що Генеральний план міста визнали порушеним, це програмний документ, і суд, відповідно, підтвердив, що міськрада має ставитися до нього більш чутливо, ніж робить це зараз. Якщо визнаємо, що якісь наші аргументи проігноровані чи неправильно трактовані, доведеться йти до апеляції", - сказав Олексій Свід.

Нагадаємо, рух транспорту на вулиці Весніна заборонили у серпні 2022 року. На початку травня на цій вулиці демонтували трамвайні колії. Наприкінці травня також на вулиці Мироносицькій частково зняли трамвайні колії. Демонтаж пояснили реконструкцією, яка передбачає розширення дороги. На Весніна має залишитися один трамвайний шлях, на якому надалі організували б реверсивний рух. Восени частину вулиці Весніна відкрили.

Харків'яни Павло Храмов, Олексій Свид та Ірина Кравченко подали позови про повернення трамвайних колій на вулицю Весніна. Судові засідання у справі проходили з 8 серпня 2023 року.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах