Повз харківський іподром можуть пустити трамваї

Повз харківський іподром можуть пустити трамваї.

Повз харківський іподром можуть пустити трамваї. Фото: gortransport.kharkov.ua

Транспорт та інфраструктура
05 грудня 2023 18:43

У мерії Харкова розглядають варіант облаштування трамвайної лінії на вулиці, паралельній вулиці Весніна з боку іподрому.

Про це повідомив директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Дмитро Липовий в інтерв'ю "Суспільне Харків", передає прес-служба міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Судячи з карти, йдеться про площу 1 Травня.

Повз харківський іподром можуть пустити трамваї фото 1Повз харківський іподром можуть пустити трамваї фото 1

За словами Липового, на вулиці Весніна було кілька прямих влучень у рейки, якими до цього рухалася важка техніка. Тому відновити цей маршрут дуже важко.

"Натомість розглядається питання облаштування трамвайної гілки на паралельній вулиці з боку іподрому. Це ідея, яку зараз опрацьовують. Але для цього потрібна велика кількість залучених коштів", - сказав Липовий.

За його словами, до початку повномасштабної війни у Харкові щодня курсувало близько 170 трамваїв. Наразі через обстріл їх кількість знизилася до 69.

Через військові дії сильно постраждало Салтівське трамвайне депо. До війни там було 160 одиниць техніки. Після обстрілів у тій чи іншій мірі було пошкоджено 125, з них 30 було знищено повністю.

"Тепер трамваї не можуть їздити там, де курсували раніше. Зокрема, трамвай №26 рухався від підстанції Лосєво на ХТЗ. Вона повністю знищена, там немає струму. Крім того, від розворотного кола та до вулиці Героїв Праці – це салтівська гілка – повністю знищено контактну мережу", – розповів Дмитро Липовий.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах