Де на Харківщині відновлять мости найближчим часом

Де на Харківщині відновлять мости найближчим часом.

Де на Харківщині відновлять мости найближчим часом. Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Транспорт та інфраструктура
12 травня 2023 12:18

На Харківщині відновлюють п'ять мостів на дорогах державного значення. До кінця травня планують розпочати відновлювати ще вісім мостів. Загалом на відновлення 25 мостів потрібно 4,5 мільярда гривень.

Про це повідомив начальник служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Де відновлюють мости у Харківській області

"Ми почали працювати з відновлення мостів, коли наші бійці звільнили майже всю окуповану територію Харківщини. Коли зайшли на деокуповану територію, побачили, що зруйновано 25 мостів. Перед відновленням мостів потрібно було влаштувати тимчасові переправи", - розповів Андрій Алексєєв.

За його словами, до кінця 2022 року збудували 22-23 тимчасові переправи. Ще дві переправи було добудовано цього року.

Де на Харківщині відновлять мости найближчим часом.Де на Харківщині відновлять мости найближчим часом. Фото: Суспільне

"По кожному мосту майже розроблено проектно-кошторисні документації. По деяких мостах отримали експертизи дозволу на початок проведення робіт, що вже проводяться", - зазначив Алексєєв.

"Активно працюємо в районі кільцевої дороги Балаклії, у напрямку зруйнованого мосту у Старому Салтові, у Федорівці працюють люди та техніка, у напрямку Первомайська та поблизу Барвінкового", - розповів начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури.

Вже почали облаштувати технологічну переправу поряд з мостом за Чугуєвим у бік Ізюма, повідомив Алексєєв.

За його словами, на тимчасовій переправі буде кран, який розбирає міст, щоб потім можна було його монтувати. Ці роботи вже провадяться. За кілька місяців після переправи організують проїзд транспорту.

Відновлення проїзду

За попередніми даними, шляховики забезпечили проїзд на 500 км доріг у Харківській області.

"Ці дороги були зруйновані внаслідок того, що там їздила важка техніка, проводилися активні бойові дії. Якщо говорити про відновлення дороги для цивільного проїзду, де прибрали техніку, відновили знаки, бар'єрну огорожу, розмітку, провели розмінування, то це 1093 км", - сказав Андрій Алексєєв.

На відновлення мостів потрібно 4,5 млрд. гривень

Андрій Алексєєв повідомив, що для відновлення 25 мостів на Харківщині на 2023-2024 роки запросили 4,5 мільярда гривень.

"Ми працюємо на кошти, що надходять до Дорожнього фонду. Європейський інвестиційний банк профінансує початок цих робіт. Обсяг коштів зараз не відомий. Очікуємо на 4,3-4,5 млрд гривень", - додав Алексєєв.

"Досі знаходимо на дорогах вбудовані міни відкладеної дії"

"Нещодавно співробітники підрядника знайшли на узбіччі протитанкові міни. Наприклад, міст у селі Байрак, де проводять роботи, там тричі проходили піротехнічні розрахунки, але ще раз пройшлися піротехніки та знайшли близько 20 мін", - розповів Алексєєв.

"Узбіжжя, укоси насипу та посадки біля дороги потенційно небезпечні, тому що вони заміновані в основному. Військові РФ мін не шкодували. Вони залишили шалену кількість вибухонебезпечних предметів. Ми досі знаходимо на дорогах вбудовані міни відкладеної дії", - додав начальник Служби відновлення. та розвитку інфраструктури

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах