Відновлено міст: з Харкова до Печенігів та Великого Бурлука тепер може ходити транспорт

З Харкова до Печенігів та Великого Бурлука тепер може ходити транспорт.

З Харкова до Печенігів та Великого Бурлука тепер може ходити транспорт. Фото: facebook.com/kh.ukravtodor

Транспорт та інфраструктура
05 травня 2023 15:57

Під Харковом частково відновлено міст через річку Тетлега та налагоджено пряме сполучення з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами.

Міст через річку Тетлега за маршрутом Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук полегшує роботу гуманітарних коридорів у східній частині Харківської області. Про це повідомили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ході бойових дій 26 лютого 2022 року міст було зруйновано. Після деокупації області було влаштовано тимчасову переправу поряд із зруйнованим мостом.

Вона могла обслуговувати транспортні засоби вагою 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об'їзд. Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткове відновлення зруйнованого мосту.

Через кілька місяців:

  • встановили нову опору та перевлаштували вцілілі опорні частини 3 прогонів
  • побудували 2 нових прогонових будови та монолітну залізобетонну плиту
  • на відновленій проїжджій частині облаштували гідроізоляцію та нове асфальтобетонне покриття
  • облаштували тротуари та огорожі мосту, нанесли дорожню розмітку.

З Харкова до Печенігів та Великого Бурлука тепер може ходити транспорт.З Харкова до Печенігів та Великого Бурлука тепер може ходити транспорт. Фото: facebook.com/kh.ukravtodor

З Харкова до Печенігів та Великого Бурлука тепер може ходити транспорт.З Харкова до Печенігів та Великого Бурлука тепер може ходити транспорт. Фото: facebook.com/kh.ukravtodor

Селища Великий Бурлук та Печеніги знаходяться недалеко від кордону з державою-агресором. На початку 2022 року вони потрапили до тимчасової окупації. Навіть після звільнення громади регулярно потерпають від обстрілу росіян. Налагодження якісного сполучення з ними – пріоритет Агентства відновлення, щоб до людей могли швидко діставатися рятувальники, лікарі, ремонтні бригади та гуманітарні конвої.

"Частково відновлений міст на дорозі Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук забезпечить якісну логістику з цими громадами та безпечний рух транспорту", – кажуть у Держагентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах