Харків продовжить будувати метро за гроші Європейського банку

Харків продовжує будувати метро за гроші Європейського банку

Харків продовжує будувати метро за гроші Європейського банку Фото: facebook.com/podzemkh

Транспорт та інфраструктура
04 жовтня 2022 14:27

У Європейському інвестиційному банку підтвердили продовження раніше розпочатих у Харкові проектів: будівництво нової лінії метрополітену, депо, а також закупівлю нового рухомого складу для метро, тролейбусів та трамваїв.

30 вересня у Києві Харківський міський голова Ігор Терехов зустрівся з головою Європейського інвестиційного банку. Під час зустрічі глава банку підтвердив намір продовжувати надавати кредит Харкову на проекти, що знаходяться на стадії розробки. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Європейський інвестиційний банк підтвердив, що всі проекти, а це і будівництво нової лінії метрополітену, і будівництво депо, і закупівля нового рухомого складу для метрополітену, і закупівля нових тролейбусів і трамваїв, і безпека руху - всі ми абсолютно продовжуємо", - розповів Терехов..

Харківський міський голова подякував міжнародним партнерам за розуміння та їхню позицію щодо Харкова.

"Вони, звісно, підтримують місто Харків, радіють нашим успіхам, нашим успіхам на фронті. Я впевнений, що разом ми обов'язково відбудуємо місто Харків", - сказав Терехов.

Нагадаємо, на 83-й сесії Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою проведуть окрему панель,присвячену відновленню Харкова. Сесія пройде з 3 по 7 жовтня у Сан-Марино. Це друга частина засідання Комітету. Перша пройшла у Женеві, де після виступу Харківського міського голови Ігоря Терехова лорд Норман Фостер висловив бажання підтримати Харків та спільно створити новий Генеральний план міста.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах