Приїд Зеленський: що обговорюватиме РНБО на засіданні у Харкові

Завтра до Харкова прилітає Володимир Зеленський – програма візиту.

Завтра до Харкова прилітає Володимир Зеленський – програма візиту. Фото: tk.media

Події
11 лютого 2022 10:41

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 11 лютого, відвідає Харківську область із робочим візитом. Про це повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації.

Зеленський візьме участь у засіданні Президії Конгресу місцевої та регіональної влади при Президентові України, яке заплановане на 11 лютого у Харкові.

Також цього дня у Харкові відбудеться виїзне засідання Ради національної безпеки та оборони України, головою якого є Президент. Засідання РНБО відбуватиметься у Харківській облдержадміністрації та розпочнеться о 15:30.

Передбачається, що серед основних питань, які розгляне РНБО у Харкові, буде блокування Росією Чорного та Азовського морів, пише РБК-Україна з посиланням на джерело в Офісі президента. Крім того, будуть розглянуті питання територіальної оборони, регіональної політики, державних фінансів та низка інших.

Напередодні стало відомо, що Росія закрила для судноплавства два райони Чорного моря та один в Азовському морі на період з 13 по 19 лютого нібито для проведення військових навчань.

У МЗС України висловили рішучий протест таким діям РФ, назвавши їх частиною гібридної війни. А керівництво Військово-морських сил ЗСУ заявило, що Росія зловжила міжнародним правом, перекривши значну частину акваторії Азовського та Чорного морів у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетну та артилерійську стрілянину.

Довідка Vgorode. Конгрес місцевої та регіональної влади при Президентові України є консультативно-дорадчим органом. Серед його основних завдань — сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування, налагодження ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних та соціально-економічних процесів, що відбуваються у державі на регіональному та місцевому рівнях. Головою Конгресу є Президент України. До складу Конгресу також входять керівники Верховної Ради та Кабінету Міністрів, керівництво Офісу Президента, секретар РНБО, міністри, представники обласних та районних держадміністрацій та органів місцевого самоврядування та ін. Конгрес збирається на засідання у разі потреби, але не рідше одного разу на рік.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах