Випускник харківського вишу може очолити Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру

Випускник харківського вишу може очолити Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Випускник харківського вишу може очолити Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Події
19 липня 2022 15:03

Переможцем конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) став випускник харківського вишу Олександр Клименко.

19 липня конкурсна комісія оголосила переможця конкурсу.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Результати конкурсу до САП були підраховані ще наприкінці 2021-го. Проте комісія затвердила Клименка переможцем лише сьогодні. Згідно із законом, тепер Генпрокурор має призначити переможця конкурсу керівником САП.

Конкурсна комісія ухвалила рішення, що має передати переможця на затвердження генпрокурору протягом трьох робочих днів після отримання комісією результатів перевірки щодо відповідності кандидата вимогам закону про запобігання корупції та доступу до держтаємниці.

За інформацією з відкритих джерел, Олександру Клименку 35 років. Він – випускник Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. З 2010 року працював у правоохоронних органах у Києві. У листопаді 2015 став старшим слідчим Національної поліції України. З 2016 року - детектив НАБУ, згодом став старшим детективом, а з 2017 року керував відділом.

За період роботи в НАБУ Клименко розслідував гучні справи за участю колишнього народного депутата Олександра Онищенка, колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, заступника голови Офісу президента Олега Татарова. Був старшим групи прокурорів у справі колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах