У центрі Харкова знесуть незаконну багатоповерхівку — рішення суду

У центрі Харкова знесуть незаконну багатоповерхівку – рішення суду.

У центрі Харкова знесуть незаконну багатоповерхівку – рішення суду. Фото: x-estate.com

Події
23 сiчня 2023 12:20

У Харкові прокуратура через суд зобов'язала підприємство повернути земельну ділянку на вулиці Чигирина, де незаконно будувався багатоповерховий житловий будинок. Зведену будову знесуть.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними прокуратури, на вулиці Юлія Чигиріна здійснюється будівництво багатоповерхового житлового комплексу, що складається з трьох будинків по 10 поверхів, в яких будуть розташовані офісні та торгові приміщення, а також 615 квартир та паркінг на 200 паркомісць.

У центрі Харкова знесуть незаконну багатоповерхівку – рішення суду.У центрі Харкова знесуть незаконну багатоповерхівку – рішення суду. Фото: прокуратура Харківської області

"Однак зазначена земельна ділянка, на якій ТОВ здійснює будівництво одного з 10-поверхових будинків, відноситься до земель комунальної власності громади міста Харкова в особі Харківської міської ради. Будь-які права на неї (оренди, суперфіцію, сервітути тощо) приватним юридичним чи фізичним особам не передано, що підтверджується витягами з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру.

Така ситуація не лише обмежує права власності Харківської міської ради щодо користування та розпорядження ділянкою, а й призводить до нераціональної забудови населених пунктів, невідповідності збудованих об'єктів нерухомості встановленим вимогам законодавства, що є порушенням прав територіального товариства, представником якого є міська рада», - йдеться у повідомленні.

У центрі Харкова знесуть незаконну багатоповерхівку – рішення суду.У центрі Харкова знесуть незаконну багатоповерхівку – рішення суду. Фото: прокуратура Харківської області

У зв'язку із цим прокуратура звернулася з позовом до суду.

Господарський суд Харківської області задовольнив позовну заяву окружної прокуратури. Тепер підприємство зобов'язане повернути Харківській територіальній громаді в особі Харківської міської ради земельну ділянку вартістю майже 7 мільйонів гривень з приведенням її в придатний для використання стан, що існував до початку дій із самовільного захоплення, включаючи знесення будь-якого самовільно збудованого нерухомого майна, а також відновлення стану ділянки після виконаних земельних робіт.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах