У Мінреінтеграції розповіли про виплати для ВПО у 2023 році

У Мінреінтеграції розповіли про виплати для ВПО у 2023 році.

У Мінреінтеграції розповіли про виплати для ВПО у 2023 році. Фото: Слово і Діло

Події
23 грудня 2022 17:31

У 2023 році переселенці продовжать автоматично отримувати допомогу на проживання. Наново подавати документи на неї не потрібно.

Таке роз'яснення дали у Міністерстві реінтеграції після численних звернень ВПО.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 січня 2023 року всі автоматичні нарахування виплат та пільг припиняються. Для їх поновлення необхідно знову подавати заяви та пред'являти відповідні документи.

"З 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам буде продовжено", - повідомила віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук на нараді 23 грудня, присвяченій дотриманню прав ВПО.

"Хочу заспокоїти всіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту або ЦНАПу для відновлення виплат. Ви, як і раніше, отримуватимете допомогу від держави", - уточнила чиновник.

У Мінінтеграції також наголошують, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не потрібно підтверджувати матеріальний стан. Адже допомога на проживання не залежить від отриманого прибутку і безстрокова.

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО зазначені виплати – це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати його припинення. Тому допомога має й надалі виплачуватись усім внутрішнім переселенцям, без винятку.

"Рада, що нам вдалося вирішити всі юридичні питання, щоб забезпечити безперебійними виплатами наших переселенців", – резюмувала голова Мінреінтеграції.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах