У Харкові розробляють пілотний проект Північної Салтівки

У Харкові розробляють пілотний проект Північної Салтівки

У Харкові розробляють пілотний проект Північної Салтівки Фото: https://focus.ua

Події
06 лютого 2023 09:59

В оновленому Генеральному плані міста Харкова вся інфраструктура, яка потрібна для комфортного життя мешканців Північної Салтівки, буде в пішій доступності від будинку.

Про це 5 лютого в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, в рамках пілотного проекту, розробленого командою бюро архітектора Нормана Фостера, пішою доступністю будуть магазини, навчальні заклади, спортивні споруди, місця відпочинку та роботи. Мер зазначив, що там планується будівництво житла нового типу – з підземними паркінгами, системами енергозбереження та локальними котельнями.

"Ми представляємо цей пілотний проект городянам, щоб вони розуміли, в яких умовах житимуть після нашої перемоги. Це вимагатиме наполегливої праці 24/7 та значних фінансових ресурсів, але ми це зробимо", - наголосив Ігор Терехов.

Нагадаємо, новий Генплан Харкова став спільною роботою інженерної студії Arup, Norman Foster Foundation та харківських архітекторів.

У повоєнному Харкові, за даними мерії, буде нова архітектура, що поєднує сучасний стиль та історичну спадщину. Увага приділять не лише зовнішньому вигляду центру міста та спальних мікрорайонів, які відрізнятимуться один від одного, але також енергоефективності та безпеці будівель. Також у місті можна збудувати водні канали.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах