У Харкові буде нова транспортна система — Терехов

У Харкові буде нова транспортна система – Терехов.

У Харкові буде нова транспортна система – Терехов. Фото: Photo by Venti Views on Unsplash

Транспорт та інфраструктура
03 лютого 2023 15:15

Нова транспортна система створюється у Генеральному плані міста Харкова.

Про це сьогодні, 3 січня, на прес-зустрічі за пропозиціями щодо внесення змін до Генплану повідомив міський голова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, міська влада активно співпрацює з Європейським інвестиційним банком з оцінки руйнувань транспортної сфери та насамперед електричного транспорту, щоб у майбутньому створити нові маршрути, закупити рухомий склад та запровадити вектор розвитку «зеленого» міста.

Також Ігор Терехов повідомив, що фахівці у сфері транспорту спільно з інжиніринговою компанією АРУП, залученою британським архітектором Норманом Фостером, працюють над створенням у перспективі пішохідних вулиць в історичній частині міста, розробкою веломаршрутів, підземних та багаторівневих паркінгів.

Крім того, мер зазначив, що вже ведеться розробка траси внутрішнього кільця міста Харкова для забезпечення відведення транзитних транспортних потоків від центральної частини міста та його розвантаження.

Як повідомив британський архітектор Норман Фостер, при створенні нового генерального плану міста Харкова архітектори наголошують на зеленому, мобільному місті з розвиненим науковим та промисловим потенціалом.

За його словами, Харків – місто з великим потенціалом, і дуже важливо зберегти річки, зелені насадження та покращити мобільність міста, з'єднати пішохідні та велосипедні доріжки та створити такі транспортні мережі по всьому місту.

Крім того, Норман Фостер нагадав, що деякі житлові будинки можна буде відновити після війни, використовуючи сучасні технології, а оскільки Харків – промислове місто, то важливим є перехід до використання чистих джерел енергії.

Також він наголосив на розвитку наукового потенціалу в місті: створенні наукового парку – великої локації з університетами, житловими будинками, магазинами та науковими лабораторіями.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах