СБУ оголосила у розшук екс-депутата від Харкова Дмитра Святаша

СБУ оголосила у розшук екс-депутата від Харкова Дмитра Святаша.

СБУ оголосила у розшук екс-депутата від Харкова Дмитра Святаша. Фото: UKR.NET

Події
22 грудня 2022 18:57

Колишнього народного депутата від "Партії регіонів" (Харківський осередок) Дмитра Святаша, який закликав отримувати російські паспорти, оголосили у розшук. Йому повідомлено про підозру.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Дмитро Святаш виступав на підтримку Росії та виправдовував захоплення частини східних та південних районів України. У серпні він опублікував на своїй сторінці в соцмережі пропагандистську посаду із закликом отримувати російські паспорти.

"У своєму повідомленні закликав мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей підтримати загарбників та оформляти російські паспорти. Таким чином зловмисник "гарантував" громадянам лояльне ставлення з боку агресора, а також обіцяв "списання" кредитних зобов'язань", - йдеться у повідомленні..

Крім того, Святаш заявляв про те, що Росія нібито регулярно постачає на захоплені території України "гуманітарну допомогу" та відновлює зруйновану інфраструктуру.

Як встановила Служба безпеки України, Дмитро Святаш втік до Росії, щоб уникнути правосуддя.

Святашу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Раніше Святашу оголосили підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об'єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній. У серпні було заарештувано його активи на 600 мільйонів гривень. Їх передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, раніше заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм повідомляв, що Росія готувала екс-депутата від Партії регіонів Дмитра Святаша на роль гауляйтера Харкова. Два роки тому Святаш разом із усією сім'єю втік до Росії і став учасником програми "Співвітчизник" як "колишній громадянин СРСР, який бажає повернутися до Росії".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах