Рік після смертельної ДТП з Infiniti: адвокат розповів, де зараз Коля Харківський

Рік після смертельної ДТП з Infiniti: адвокат розповів, де зараз Коля Харківський.

Рік після смертельної ДТП з Infiniti: адвокат розповів, де зараз Коля Харківський. Фото: Суспільне

Події
27 жовтня 2022 12:16

Минув рік після смертельної ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові за участю автомобіля Infiniti, за кермом якого був 16-річний Микола Харківський.

Справа досі перебуває в суді, повідомив у Facebook адвокат Артем Облетов, компанія якого представляє інтереси потерпілих.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, аварія сталася 26 жовтня 2021 близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської. Підліток за кермом "Інфініті", яка "летіла" на червоне світло на швидкості більше 100 км/год", протаранив Chevrolet Aveo, який їхав на сигнал світлофора. 58-річний водій "Шевроле" загинув на місці. Троє пасажирів Infiniti - двоє хлопців 19 років та 16-річну дівчину - з тяжкими травмами доправили до лікарні.

Сам водій "Інфініті" майже не постраждав. Йому обрали запобіжний захід — арешт на 60 днів без права на заставу, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну він перебував у СІЗО. Суд мав розглядати його справу 17 лютого, але засідання перенесли через хворобу адвоката.

"Війна вплинула на швидкість судового розгляду. Забезпечити участь усіх учасників провадження досить складне завдання. Зміна місць проживання, служба у ЗСУ, війна, продовження лікування постраждалих - лише частина об'єктивних факторів, що впливають на це", - написав Артем Облетов.

За його словами, зараз справу розглядає Ленінський районний суд Полтави, стадія – підготовче судове засідання, причому у закритому режимі.

"Обвинуваченому Миколі Харківському суд призначив нового адвоката з Регіонального центру надання вторинної правової допомоги. Захиснику надано можливість ознайомитися з матеріалами виробництва. Микола продовжує перебувати під вартою, як і раніше зухвало поводиться і не виявляє жодного співчуття потерпілим", - сказав адвокат.

Читайте також: "Бухим менше їздити треба": Микола Харківський відповів дочці загиблого в ДТП на Одещині (відео)

Юридична компанія Міллер та Igor Cherniak (нині він служить у ЗСУ) у цій справі представляють інтереси потерпілих — сім'ю загиблого чоловіка.

Наступне засідання призначене на початок грудня. Облетов уточнив, що найближчим часом буде можливість почути офіційну позицію сторони захисту за звинуваченням і зрозуміти, наскільки тривалим може бути судовий процес.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах