Путін згадав Харків та Чугуєв у промові про визнання "ДНР" та "ЛНР"

Путін згадав Харків та Чугуєв у промові про визнання "ДНР" та "ЛНР".

Путін згадав Харків та Чугуєв у промові про визнання "ДНР" та "ЛНР". Скріншот youtube.com/НТВ

Події
22 лютого 2022 08:35

Президент Російської Федерації Володимир Путін 21 лютого у своїй промові про визнання так званих Донецької та Луганської республік згадав Харків та Чугуїв.

Зокрема, Путін заявив, що у Чугуєві знаходиться модернізований США аеродром.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

"Вже прийнято закон про допуск у 2022 році збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях, - сказав президент Росії. - Зрозуміло, що йдеться насамперед про війська НАТО. І в цьому році заплановано не менше десяти таких спільних маневрів.

Очевидно, що подібні заходи є прикриттям для швидкого нарощування військового угруповання НАТО на території України. Тим більше, що модернізована за допомогою американців мережа аеродромів – Бориспіль, Івано-Франківськ, Чугуїв, Одеса тощо – здатна забезпечити перекидання військових частин у найкоротші терміни. Повітряний простір України є відкритим для польотів стратегічної та розвідувальної авіації США, безпілотних літальних апаратів, які використовуються для спостереження за територією Росії”.

Також Путін повідомив, що у разі розміщення під Харковом балістичні ракети за кілька хвилин долетять до Москви.

"Після розриву Сполученими Штатами Договору про ракети середньої та меншої дальності Пентагон вже відкрито веде розробку цілого ряду ударних засобів наземного базування, у тому числі балістичних ракет, здатних досягати цілей на дистанції до 5,5 тисячі кілометрів, — сказав Путін. — У разі розміщення таких систем в Україні вони зможуть вражати об'єкти по всій європейській території Росії, а також за Уралом.

Підлітний час до Москви крилатих ракет "Томагавк" складе менше 35 хвилин, балістичних ракет з району Харкова - 7-8 хвилин, а гіперзвукових ударних засобів - 4-5 хвилин. Це називається прямо "ніж до горла". І вони, без сумніву, розраховують реалізувати ці плани так само, як неодноразово робили в минулі роки, розширюючи НАТО на схід, просуваючи військову інфраструктуру та техніку до російських кордонів, повністю ігноруючи наші занепокоєння, протести та попередження”.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах