За 15 км від кордону з Харківською областю: з'явилися нові супутникові знімки військ РФ

З'явилися нові супутникові знімки військ РФ.

З'явилися нові супутникові знімки військ РФ. Фото: Maxar Technologies

Події
21 лютого 2022 12:54

Нові супутникові знімки свідчать про посилену активність російських військ, розташованих поруч із північно-східним кордоном України з Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN та дані від приватної компанії Maxar. Знімки було зроблено 20 лютого.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

За оцінкою компанії, яка вже деякий час відстежує переміщення російських військ поряд з українським кордоном, "на північний захід від Білгорода та у Солоти та Валуєк у Росії спостерігаються численні нові розгортання сил на місцевості".

З'явилися нові супутникові знімки військ РФ.З'явилися нові супутникові знімки військ РФ. Фото: Maxar Technologies

Ці території розташовані на відстані близько 35 км від кордону.

"Ця активність відрізняється від розгортання підрозділів, які спостерігалися раніше. До недавнього часу вони розміщувалися на або поряд з гарнізонами та навчальними полігонами. Зараз (у неділю) більшість підрозділів та допоміжного спорядження в Солоті відбули, і по всьому району можна бачити сліди пересування транспортних засобів. та конвої бронетехніки", - повідомляє компанія.

У місцях, де ще минулої неділі розміщувалися значні сили, їх майже не залишилося. Деяку військову техніку помітили на схід від Валуєк, приблизно за 15 км від кордону з Харківською областю.

Також CNN окремо встановив геолокацію кількох відео, що з'явилися в мережі на вихідних, на яких видно рух великих колон з танками, гаубицями та бронетехнікою у районі Білгорода.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах