Під Харковом окупанти викрали дитячого тренера з велоспорту

Під Харковом окупанти викрали дитячого тренера з велоспорту.

Під Харковом окупанти викрали дитячого тренера з велоспорту. Фото: Олександр Чуб/Facebook

Події
27 червня 2022 17:03

У тимчасово окупованому Куп'янську Харківської області військові РФ викрали велосипедиста та дитячого тренера Олександра Чуба.

Окупаційна влада заарештувала його 12 червня за звинуваченням у співпраці зі Збройними силами України та порушенні комендантської години, розповіла Суспільному сестра Олександра Яна Воловик.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олександр Чуб – чемпіон України з велоспорту BMX та дитячий тренер. Про його викрадення сестра дізналася, коли у проросійських медіа з'явилося відео зі спортсменом.

"На цьому відео показано, що мій брат зізнається в тому, що він зберігав зброю для того, коли на територію Куп'янська прийдуть Збройні сили України. Мій брат не має жодного відношення до армії. Я вважаю, що ці звинувачення є безпідставними. Просто він патріот, він волонтер, має чітку проукраїнську позицію", - каже Воловик.

Вона впевнена, що говорити заготовлений текст на камеру Олександра змусили окупанти. Нині ні вона, ні батьки не знають, у якому стані знаходиться викрадений і де його утримують.

"Поширюємо в соціальних мережах якусь інформацію із закликами, не знаю, до якоїсь допомоги. Батьків не пускають до нього, не дають жодної інформації. Неможливо з ним ні по телефону, ніяк поговорити. Тому не знаємо, чи він ще в Куп'янську, чи його кудись перевезли, ми не знаємо, в якому він стані, чи його катували, чи його били. Не знаємо, чи він ще живий», — каже Воловик.

Під Харковом окупанти викрали дитячого тренера з велоспорту.Під Харковом окупанти викрали дитячого тренера з велоспорту. Фото: Олександр Чуб/Facebook

Про викрадення спортсмена обласна федерація велосипедистів дізналася від його вихованців.

"Нам шкода, бо це наш тренер, тренер дитячий. З дуже цікавими задумами. На жаль, BMX втрачає кадри. Куп'янськ - це центр нашого велоспорту BMX. Ми його поки що втратили", - каже голова Федерації велосипедистів Харківщини Олександр Заярін.

Родичі спортсмена звернулися до поліції та "Червоного хреста", а також подали заяви через державні чат-боти про пошук людей та обмін полонених.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах