Обстріл ринку у Шевченковому: у ХОВА розповіли про стан пораненої 10-річної дівчинки

У ХОВА розповіли про стан пораненої 10-річної дівчинки.

У ХОВА розповіли про стан пораненої 10-річної дівчинки. Фото: facebook.com/v.timoshko

Події
10 сiчня 2023 15:03

10-річна дівчинка, яка отримала поранення 9 січня під час ракетного удару по Шевченковому, перебуває у стані середньої тяжкості.

Про це вранці 10 січня повідомив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, вранці 9 січня росіяни обстріляли селище Шевченкове Куп'янського району ракетами С300. Загинули дві жінки, шестеро людей отримали поранення, зокрема 10-річна дитина. Дівчинка отримала осколкове поранення шиї. Її одразу направили на операцію.

У коментарі Суспільному керівник пресслужби Харківської ОВА Віталій Крицький із посиланням на директора обласного департаменту охорони здоров'я Максима Хаустова уточнив, що дитину прооперували 9 січня.

"Були видалені уламки. Поки що вона в реанімації, але стан її задовільний", - повідомив Крицький.

Також дитині може знадобитися допомога психолога, вважає Євген Стрілець – заступник гендиректора з хірургічної допомоги медустанови, у якому знаходиться дитина.

"Це дуже велика психологічна травма, тому що опинитися в центрі вибуху — це не таке, що вона кожен день бачить. Це раптово, зненацька, тому у дівчинки не стільки великі поранення, скільки велика психологічна травма, яка потім, можливо, потребуватиме лікування у психолога", - сказав Стрілець.

До медустанови дитина надійшла з пораненнями голови, шиї та обличчя.

"Дитину було обстежено, було проведено хірургічне втручання, видалення уламків. Стан дитини наразі задовільний. Вона була спочатку госпіталізована до реанімаційного відділення, сьогодні її разом з мамою буде переведено до хірургічного відділення", - повідомив лікар.

Дитину оперували під загальною анестезією. Лікарі кажуть, що з тіла дівчинки витягли багато уламків. Нині дівчинка у свідомості, у лікарні вона разом із мамою. За словами Стрільця, з такими пораненнями діти зазвичай перебувають у лікарні близько тижня.

За інформацією ОВА, медики також прооперували двох осіб, яких доправили до лікарні у Харкові. Стан обох поранених задовільний.

Троє поранених, які залишились у лікарні у Шевченковому, також отримали медичну допомогу – їм видалили уламки.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах