Внаслідок ракетного удару по ринку у Шевченково є загиблі

Внаслідок ракетного удару по ринку на Харківщині є загиблі.

Внаслідок ракетного удару по ринку на Харківщині є загиблі. Фото: https://t.me/tymoshenko_kyrylo

Події
09 сiчня 2023 11:21

Внаслідок ракетного удару по ринку у смт Шевченкове Куп'янського району 9 січня загинула 60-річна жінка.

Трохи згодом в обласній прокуратурі повідомили, що загинули дві жінки. Одна з них, 50-річна покупниця, померла у лікарні. Також відомо про 5 поранених, зокрема 10-річній дівчинці.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, російська армія сьогодні вранці, 9 січня, завдала ракетного удару по селищу Шевченкове. Ворог потрапив у місцевий ринок. 

Внаслідок ракетного удару по ринку на Харківщині загинула жінка.Внаслідок ракетного удару по ринку на Харківщині загинула жінка. Фото: https://t.me/tymoshenko_kyrylo

Внаслідок ракетного удару по ринку на Харківщині загинула жінка.Внаслідок ракетного удару по ринку на Харківщині загинула жінка. Фото: https://t.me/tymoshenko_kyrylo

"Всі інші постраждалі госпіталізовані. Медики надають їм допомогу", - розповів заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Також він опублікував фото роботи рятувальників, які продовжують розбирати завали.

Одна з загиблих, - власниця магазину, де торгували м'ясом. Про це Суспільне Харів розказала продавчиня магазину Ніна Горошко. За її словами, жінку відкопали з-під завалів:

"Дуже хороша людина була, завжди допомагала, я без неї життя не уявляю".

Поранена дитина — онука власниці магазину.

"Софійці 11 років, це онука хазяйки магазину. Ми торгуємо м'ясом, тільки тушу прийняли. Ми завжди понеділками виходимо приймати м'ясо на вівторок. Я не розумію, що відбувається: в голові шум, ноги-руки трусяться, пальці болять. Покупців не було. Це сталося миттєво. У нас тут ринок й усе", — каже Ніна Горошко.

Ніна Горошко вижила під час удару РФ по Шевченковому. 9 січня 2023 року.Ніна Горошко вижила під час удару РФ по Шевченковому. 9 січня 2023 року. Фото: Олександра Новосел/Суспільне Харків

У поліції розповіли про поранених унаслідок обстрілу. За попередніми даними, поранення отримали троє жінок 1979, 1963, 1960 років народження, а також дівчинка 2012 року народження. Усі вони доставлені до лікарні. Особа другої загиблої встановлюється.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Правоохоронці розчищають завали, ліквідують наслідки обстрілів, евакуювали та надають допомогу постраждалим. Співробітники слідчо-оперативної групи проводять огляди та документують злочин російських окупантів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах