"На Північній Салтівці будуватимемо нове житло", — Офіс президента

"На Північній Салтівці будуватимемо нове житло", - Офіс президента.

"На Північній Салтівці будуватимемо нове житло", - Офіс президента. Фото: Vgorode

Події
22 травня 2022 19:34

У Харкові розпочалися підготовчі роботи з зведення нового житла, але повноцінне будівництво розпочнеться лише тоді, коли військові скажуть, що це безпечно.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник голови ВП Кирило Тимошенко, який займається процесами відновлення в Україні.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні Тимошенко побував у Харкові та відвідав, зокрема, Північну Салтівку.

«Особливо вразила Північна Салтівка. Це мікрорайон, де мешкало понад 300 тисяч населення. Усі пам'ятають будівлі у Бородянці, ці багатоповерхівки. Там такий увесь мікрорайон. Знищено багато багатоповерхівок, і ми розуміємо, що їх неможливо відновити, тому це буде нове будівництво. Але всі повинні розуміти момент, коли ми можемо починати це. Справді, деякі підготовчі роботи зараз розпочинаються у Харкові, але ми розуміємо, що виходити на поверхи та будувати багатоповерхівки ми можемо лише тоді, коли військові скажуть, що це безпечно робити у Харкові.

Салтівку справді знищено — кілька великих вулиць просто вщент. Це виклик, тому що багато чого потрібно буде будувати. Місцева влада разом з обласними вже вибрала земельні ділянки, вони розуміють, де саме можна будувати, зробили перші передпроектні роботи, проектування тощо. План такий: ми робитимемо, на Північній Салтівці є вільна земля, там будуватимемо нове житло. Як тільки збудуємо, заселятимемо населення. Після цього паралельно демонтуватимемо ці будинки, які були зруйновані, і там буде нове будівництво. Школи, садки».

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах