Харків'янин Олексій Чернишов став новим керівником "Нафтогазу"

Харків'янин Олексій Чернишов став новим керівником "Нафтогазу".

Харків'янин Олексій Чернишов став новим керівником "Нафтогазу". Фото: Інтерфакс-Україна

Події
04 листопада 2022 10:44

45-річного Олексія Чернишова було призначено новим головою правління "Нафтогазу". Вчора його звільнили з посади голови Міністерства розвитку громад.

Відповідне розпорядження прем’єр-міністр Шмигаль підписав 3 листопада. Силу воно набирає 4 листопада.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що відомо про Чернишова?

На посаді міністра розвитку громад та територій Олексій Чернишов був членом березня 2020 року. До цього працював головою Київської обласної адміністрації.

Народився у Харкові, там закінчив Харківський гуманітарний університет "Народна українська академія" за спеціальністю "економіка підприємства". Потім вивчав правознавство у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого. Після навчання пішов у приватний бізнес, зокрема працював у IT-компанії, яка займалася розробкою системних програмних продуктів для телекомунікаційного бізнесу.

На початку 2000-х Чернишов почав працювати в концерні "АВЕК" і був головою наглядової ради концерну. Згодом зайнявся інвестиційним бізнесом. У 2012 році заснував інвестиційно-девелоперську компанію Eastgate Development, діяльність якої була сфокусована на розвитку масштабних проектів комерційної нерухомості.

У 2014 році заснував Kyiv Vision Foundation, метою організації є популяризація України в Європі через сучасне українське мистецтво. З 2017 до 2019 – голова Наглядової Ради Українського клубу нерухомості URE Club. З 28 жовтня 2019 року пішов на державну службу, очоливши Київську ОДА.

Олексій Чернишов одружений та має двох синів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах