Харків'янин може очолити НАК «Нафтогаз України»

Харків'янин може очолити НАК "Нафтогаз України".

Харків'янин може очолити НАК "Нафтогаз України". Фото: Прямий канал

Події
03 листопада 2022 17:13

Сьогодні, 3 листопада, Верховна Рада звільнила міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з посади. Передбачається, що Чернишов стане керівником компанії НАК "Нафтогаз України".

За звільнення Чернишова проголосували 279 народних депутатів. Про це повідомив нардеп Ярослав Желєзняк.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Рада схвалила звільнення з посади міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишева, відкривши таким чином шлях на призначення головою "Нафтогазу". Голосування пройшло без звіту", - написав Железняк у своєму Telegram.

Вранці Комітет Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування підтримав заяву про відставку Олексія Чернишова. Нардепи ухвалили рішення одноголосно. Під час засідання Чернишов прозвітував про роботу свого міністерства. За словами Ярослава Железняка, Чернишев розповів також про можливе його призначення головою "Нафтогазу" та об'єднання двох міністерств.

"Свій перехід до "Нафтогазу" мотивовано насамперед енергетичною небезпекою, за яку він відповідає як голова штабу. І сказав, що після його звільнення КМУ може розглядати питання про потенційне призначення на посаду в "Нафтогаз". Також прокоментував об'єднання Мінрегіону та Мінінфраструктури. Сказав, що така "реконфігурація" опрацьовується та пов'язана зі скороченням витрат та кількості міністерств, але "поки що про це говорити передчасно", - повідомив Желєзняк.

Олексій Чернишов очолював міністерство розвитку громад та територій України нового складу Кабінету Міністрів України з березня 2020 року.

Кабінет Міністрів України 1 листопада звільнив голову правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренко.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах