Ексгумація тіл із могил в Ізюмі: чоловіка з синьо-жовтим браслетом на руці впізнала його дружина

Чоловік із синьо-жовтим браслетом на руці впізнала його дружина.

Чоловік із синьо-жовтим браслетом на руці впізнала його дружина. Фото: facebook.com/shtab.dnipro

Події
20 вересня 2022 11:27

Жителька Нікополя Оксана Водолазська впізнала свого чоловіка Сергія Сову, тіло якого знайшли в Ізюмі із синьо-жовтими браслетами. Фотографія з процедури ексгумації тіл облетіла весь світ.

Оксана впізнала чоловіка за цими браслетами та татуюваннями. Про це йдеться у повідомленні обласного інформаційного штабу Дніпропетровщини.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" Сергій Сова зник безвісти у квітні. Востаннє він виходив на зв'язок 19 квітня з Ізюмського спрямування, де його підрозділ утримував позиції. Весь час його шукали родина та побратими. 16 вересня, коли під час ексгумації фото руки героя виклав у мережу харківський журналіст Юрій Ларін, воно облетіло весь світ. Тоді сім'я дізналася Сергія Сову, пише Kharkiv Today.

"Це рука мого чоловіка. Сови Сергія, воїна та захисника. Повідомляю офіційно", - написала у Фейсбуці Оксана Водолазська.

Ексгумація тіл із могил в Ізюмі: чоловіка із синьо-жовтим браслетом на руці впізнала його дружина.Ексгумація тіл із могил в Ізюмі: чоловіка із синьо-жовтим браслетом на руці впізнала його дружина. Фото: Юрій Ларін

Весь цей час сім'я сподівалася знайти Сергія Сову. Побратими робили запити до Міноборони, шукали його ім'я у списках військовополонених.

"Пошуки продовжуються і надія на краще теж.

Пізніше жінка розповіла "Фактам" про те, що в останню розмову 19 квітня чоловік їй розповідав, що окупанти поливають їхній підрозділ із танків, артилерії.

"На 19 квітня було шість "двохсот" з роти. І чоловік казав, що є наказ стояти до кінця, тому робитиме це. Але наскільки їх вистачить, невідомо. Після цього зв'язок обірвався", - згадує Оксана Водолазська.

Після того, як чоловік зник, дружина написала заяву до військкомату та частини, рідні здали ДНК-зразок. Пізніше від військової частини надійшла відповідь, що на позиції на полі бою тіла Сергія Сови не виявлено. Його офіційно визнали безвісти зниклим.

Ексгумація тіл із могил в Ізюмі: чоловіка із синьо-жовтим браслетом на руці впізнала його дружина.Ексгумація тіл із могил в Ізюмі: чоловіка із синьо-жовтим браслетом на руці впізнала його дружина. Фото: соцмережі

У Сергія Сови залишилося двоє дітей. Саме вони подарували йому ці браслети кольорів українського прапора. Нині старший син Сергія просить Володимира Зеленського допомогти якнайшвидше поховати батька з почестями. Сергію Сові було 36 років. Він був кінологом, напередодні війни проходив підготовку у "Десні", а 24 лютого став на захист України.

Нагадаємо, 15 вересня у центрі Ізюма знайшли масове поховання. Тут понад 400 могил із хрестами. Це вбиті та замучені за час окупації жителі міста, а також 17 військових, похованих у братській могилі.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах