Місія ООН перевірить місця масових поховань в Ізюмі

Місія ООН перевірить місця масових поховань у Ізюмі.

Місія ООН перевірить місця масових поховань у Ізюмі. Фото: ХОВА

Події
16 вересня 2022 18:21

В Офісі Верховного комісара ООН з прав людини 16 вересня заявили, що направлять до міста Ізюм Харківської області групу співробітників для перевірки місць масових поховань.

Про це повідомляє видання Barrons.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“Наші колеги в Україні стежать за ситуацією та мають на меті організувати моніторинговий візит до Ізюму для встановлення обставин смерті цих осіб”, – повідомила прес-секретар Офісу Елізабет Тросселл.

Нагадаємо, в Ізюмі після звільнення міста виявлено близько 450 могил в одному місці.

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, 450 тіл цивільних людей зі слідами насильницької смерті та тортур поховали у лісосмузі. Сьогодні правоохоронці розпочали ексгумацію.

“Подібне складно уявити у XXI столітті, але зараз це ізюмська трагічна реальність. На більшості могил навіть не вказано імен. Є лише позначка із номером. Серед ексгумованих тіл 99% з ознаками насильницької смерті. Є кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї. Очевидно, цих людей катували та стратили. Також серед похованих є діти.

Зараз на місці працює близько 200 правоохоронців та експертів. Тіла будуть спрямовані на судово-медичну експертизу, щоб точно встановити причину смерті. Після встановлення осіб загиблих їх буде поховано з належною повагою. Кожна смерть буде розслідувана та стане доказом військових злочинів Росії у міжнародних судах», - сказав Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах