До Харкова прибула Міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні

До Харкова прибула Міжнародна комісія ООН із розслідування порушень в Україні.

До Харкова прибула Міжнародна комісія ООН із розслідування порушень в Україні. Фото: pravda.com.ua

Події
15 листопада 2022 14:32

15 листопада Харківська обласна прокуратура зустрілася з представниками Незалежної міжнародної комісії ООН із розслідування порушень в Україні.

На зустрічі йшлося про документування жертв серед населення, фіксацію пошкоджень та руйнувань об'єктів цивільної та критичної інфраструктур.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Керівництво обласної прокуратури спільно з міжнародними представниками обговорили злочини щодо найменших українців.

До Харкова прибула Міжнародна комісія ООН із розслідування порушень в Україні.До Харкова прибула Міжнародна комісія ООН із розслідування порушень в Україні. Фото: прокуратура Харківської області

«На Харківщині російські військові вбили 73 дитини, ще 197 отримали поранення. Зруйновано дитсадки, школи, ліцеї, гімназії: окупанти прицільно били по навчальних закладах, позбавляючи дітей права на освіту. Крім того, ми розслідуємо факти співпраці з представниками РФ колаборантів з області, які намагалися запровадити російську пропагандистську освіту для школярів. Повне та всебічне розслідування триває», – сказав керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

До Харкова прибула Міжнародна комісія ООН із розслідування порушень в Україні.До Харкова прибула Міжнародна комісія ООН із розслідування порушень в Україні. Фото: прокуратура Харківської області

Незалежну міжнародну комісію з розслідування порушень в Україні було створено ООН у березні цього року на тлі війни Росії, розпочатої в Україні. Комісія була створена для фіксації порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права та інших злочинів, пов'язаних із російською агресією. Основне завдання – встановити підозрюваних, зібрати докази та підготувати матеріали, щоб ніхто не уникнув покарання.

Олександр Фільчаков подякував міжнародним представникам за приїзд до Харкова і запевнив у готовності прокурорів надавати допомогу для того, щоб жоден російський військовий не уникнув покарання.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах