Дівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку у Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником

Дівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку в Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником.

Дівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку в Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником. Фото архівне

Події
08 лютого 2023 14:19

10-річна Софійка із селища Шевченкове на Харківщині залишилася живою завдяки поліцейському Павлу Нестеренку. Після ракетного удару по місцевому ринку, він допоміг відкопати дитину з-під завалів.

Нагадаємо, вранці 9 січня росіяни обстріляли ринок у селищі Шевченкове. Загинули дві жінки, п'ятеро були поранені, зокрема дитина.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку в Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником.Дівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку в Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником. Фото архівне

За словами Павла, він із колегами прибули на місце одразу після обстрілу. На ринку горіли кіоски, в місці влучення ракети була величезна вирва, поруч - руїни магазину, звідки лунали крики про допомогу. Нестеренко руками став розгрібати завали у місці прильоту.

Під холодильником і 50-сантиметровим шаром ґрунту та битої цегли виявилася дитина, ноги дівчинки були затиснуті в руїнах. Поліцейський із колегами дістали Софійку. Після цього поліцейські відкопали тіло бабусі Софійки, врятувати жінку не вдалося – вона померла на місці від ран.

Дівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку в Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником.Дівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку в Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником. Фото архівне

Дівчинка дуже хотіла зустрітися зі своїм рятівником. Хто він, сім'я дізналася через соцмережі.

Дізнавшись про бажання дитини поспілкуватися, керівник сектору поліцейської діяльності №1 Куп'янського РПП Павло Нестеренко сам приїхав до Софійки у гості – із подарунками та смаколиками, повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції у Харківській області.

Дівчинка, яку дістали з-під оДівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку в Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником.Дівчинка, яку дістали з-під оДівчинка, яку дістали з-під завалів після обстрілу ринку в Шевченковому, зустрілася зі своїм рятівником. Фото: поліція Харківської області

"Дівчинка дуже любить малювати, викладати картини з мозаїки, робити ручні вироби. Свої роботи Софія охоче показала гостю, розповіла про своє навчання і познайомила зі своєю улюбленою кішкою. Також дівчинка запросила свого рятівника на день народження, який відзначатиме цього місяця", - розповіли в поліції.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах