Директором Харківського онкоцентру знову може стати Денис Скорий - МОЗ змінило правила

Директором Харківського онкоцентру знову може стати Денис Скорий – МОЗ змінило правила.

Директором Харківського онкоцентру знову може стати Денис Скорий – МОЗ змінило правила. Фото: Галина Жучкова

Події
16 лютого 2022 17:48

Денис Скорий, який п'ять років керував Харківським онкоцентром, знову може подавати документи на конкурс із обрання директора медустанови. У МОЗ скоротили необхідний для цього стаж роботи.

Міністерство охорони здоров'я змінило вимоги до стажу роботи керівників закладів охорони здоров'я. Раніше на цю посаду могли претендувати лише ті, хто мав не менше семи років стажу на аналогічній посаді. У Скорого було на два роки менше, і йому не продовжили контракт.

Наразі Денис Скорий знову зможе брати участь у новому конкурсі. За новими нормами для керівника обласної медустанови достатньо 5 років стажу.

"Конкурсна комісії ще не засідала, але тепер, я думаю, Денис Скорий може знову брати участь у конкурсі", - наводить слова голови комісії з питань охорони здоров'я обласної ради Володимира Святаша Kharkiv Today.

У керівництві облради визнають, що вимоги Міністерства до претендентів на посаду комунальних медустанов свого часу поставили їх у глухий кут. Не можна було нікого призначити.

"Це питання виникло не тільки у мене, а й у всіх керівників, бо дуже складно знайти кандидатів, які відповідали б усім кваліфікаційним вимогам. Вони і справді були важкими — і сім років треба мати, і дві освіти треба мати. Ще у вересні ми зіткнулися з тим, що не знайти досвідчених керівників. Це питання не було пов'язане лише з онкоцентром", - розповіла голова облради Тетяна Єгорова-Луценко.

Керівники облради та обладміністрації звернулися до Міністерства, і там вимоги пом'якшили.

Конкурс на нового директора онкоцентру було оголошено на минулій сесії облради, приблизно за два місяці конкурсна комісія визначить переможця. Потім його мають призначити депутати на сесії облради.

Сам Денис Скорий поки що ніяк не прокоментував рішення МОЗ, на сесії обласної ради він був відсутній.

До закінчення конкурсу тимчасово виконуватиме обов'язки директора Харківського онкоцентру Віктор Лихман — завідувач відділу хірургічних інфекцій Інституту загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах