Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води

Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води.

Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води. Фото: facebook.com/Сергій Болвінов

Події
22 березня 11:27

Сьогодні, 22 березня, протягом 4:52 – 5:30, окупанти здійснили понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики у Харківській області. Місто практично повністю без світла. Усі екстрені служби вже працюють.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, росіяни випустили понад 15 ракет С-300/Х-22. Внаслідок обстрілу постраждав 43-річний працівник одного з об'єктів енергоінфраструктури. Його стан задовільний, йому надано медичну допомогу.

Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води.Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води. Фото: ДСНС

Без електроенергії залишилося близько 700 тисяч споживачів.

"Усі профільні служби працюють, проводиться ремонт, ситуація під контролем. Відкрито всі пункти Незламності, за потреби можна звертатися до них", - сказав Синєгубов.

Пункти Незламності та маршрути транспорту

Знайти адреси пунктів Незламності можна на регіоні міста, в "Дії" або на карті, а також за допомогою чат-бота @nezlamnistbot.

Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води.Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води. Фото: ДСНС

Через знеструмлення насосних підстанцій у місті проблеми з водопостачанням. Також не працює електротранспорт. Як повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту.

Карту маршрутів за схемою блекауту можна також переглянути за посиланням.

З ранку не працювали лінії ДСНС 101 та 112. Замість них звернення приймаються за номерами:

  • 1562:
  • (073) 027-01-12;
  • (050) 113-90-01;
  • (050) 113-90-02.

Близько 10:00 у ДСНС повідомили, що лінія 101 у Харкові знову працює. Також в екстреному випадку можна скористатися резервними номерами для виклику служби ДСНС.

Залізничне сполучення та вокзал

За даними прес-служби Південної залізниці, Харківський вокзал повністю переведений на резервне харчування, всі системи працюють, пункт Незламності та дитячий простір відкриті для відвідувачів.

Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води.Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води. Фото: Південна залізниця

"Всі потяги продовжують рух під резервними тепловозами. Якщо ви не встигли на свій рейс через обстріл - приймаємо на наступний у тому ж напрямку за тими самими квитками", - уточнили на Південній залізниці.

У місті не працюють світлофори. Водіїв просять бути максимально обережними на дорогах, щоби уникнути аварій.

На Харківщині одна з найважчих ситуацій — Укренерго

За даними Генштабу, сьогодні вранці ворог цілеспрямовано здійснив комбіновану масовану атаку щодо української енергетичної інфраструктури. Росіяни випустили по Україні 90 ракет різних типів та 60 дронів.

В "Укренерго" повідомили, що пошкоджено десятки об'єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК "Укренерго", мережі обленерго. Найважча ситуація у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води.Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води. Фото: ДСНС

"Енергосистема зберегла цілісність. Диспетчерський центр "Укренерго" працює над стабілізацією її роботи. Ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго розпочали аварійно-відновлювальні роботи відразу після закінчення повітряної тривоги", - сказали в компанії.

Споживання електроенергії вимушено обмежене у таких областях:

  • Дніпропетровська
  • Донецька
  • Кіровоградська
  • Одеська
  • Полтавська
  • Сумська
  • Харківська

"Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучено аварійну допомогу енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі. Аварійно-відновлювальні роботи триватимуть 24/7 до повного відновлення харчування споживачів", - додали в "Укренерго".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах