У Харкові підприємця зобов'язали звільнити самовільно захоплену частину гідропарку

У Харкові підприємця зобов'язали звільнити самовільно захоплену частину гідропарку.

У Харкові підприємця зобов'язали звільнити самовільно захоплену частину гідропарку. Фото архівне

Події
20 березня 09:38

Прокуратура домоглася в суді, щоб підприємець звільнив незаконно захоплену земельну ділянку біля річки Уди на території Жовтневого гідропарку, де він здавав в оренду альтанки.

Про це повідомила прес-служба Харківської обласної прокуратури.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурори встановили, що 31-річний чоловік самовільно зайняв земельну ділянку у водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі річки Уди, яка розташована в межах Жовтневого гідропарку на території рятувальної станції "Жовтневий гідропарк". Згодом чоловік збудував там альтанки, які здавав в оренду та отримував за це гроші.

Суд задовольнив позовну заяву керівника Новобаварської окружної прокуратури Харкова на користь держави в особі Харківської міської ради про звільнення приватником самовільно зайнятої земельної ділянки. Підприємець визнаний винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України.

"Згідно з вимогами ч. 6 ст. 82 ЦПК України, вирок суду у кримінальному провадженні, який набрав законної сили, є обов'язковим для суду, який розглядає справу про правові наслідки дій або бездіяльності особи, щодо якої винесено вирок, лише у питанні, чи мали вони місце ці дії (бездіяльність) та чи вчинені вони цією особою. Самовільні заняття відповідачем земельної ділянки позбавляє Харківську міську раду права використовувати її за цільовим призначенням, а також позбавляє окремих осіб права безоплатно та безперешкодно відвідувати територію водойми.

Зазначені порушення стали підставою для звернення прокурора з позовною заявою до суду, яка зараз задоволена у повному обсязі. Рішення ухвалив Жовтневий районний суд Харкова. Йде термін на апеляційне оскарження", - розповіли у прокуратурі.

Довідка Vgorode. Жовтневий гідропарк (інша назва - Удянський гідропарк) розташований у західній частині Харкова між Новою Баварією, Григорівкою та Пісочином.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах