У Харкові все ще ліквідують наслідки удару по нафтобазі 9 лютого

У Харкові ще ліквідують наслідки удару по нафтобазі 9 лютого.

У Харкові ще ліквідують наслідки удару по нафтобазі 9 лютого. Фото: facebook.com/ecoinsp.khark

Події
12 березня 13:47

У Харкові досі ліквідують наслідки ударів ворожих "шахедів" нафтобазою в Немишлянському районі 9 лютого.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Сьогодні знімаємо ґрунт, складаємо його в спеціальні контейнери, завозимо новий ґрунт. Закупили спеціальні реагенти, які чудово працюють тому, що в наших річках забруднення вже інше, ніж було. Ведемо планові роботи, щоб якнайшвидше локалізувати ці наслідки, які наробили російські агресори", - сказав міський голова Харкова Ігор Терехов в ефірі нацмарафону.

Про те, що у водоймах Харкова спостерігається зниження концентрації нафтопродуктів, повідомив й начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Обласна військова адміністрація спільно з міською радою та профільними науковими установами розробляє та впроваджує план заходів щодо повної ліквідації наслідків ворожого удару по нафтосховищу у Немишлянському районі Харкова. У тому числі розглядається заміна ґрунту. Зараз прораховуємо таку можливість, після чого звертатимемося до уряду з проханням надати допомогу із резервного фонду державного бюджету", – розповів Олег Синєгубов.

У Харкові ще ліквідують наслідки удару по нафтобазі 9 лютого.У Харкові ще ліквідують наслідки удару по нафтобазі 9 лютого. Фото: facebook.com/ecoinsp.khark

Терехов також розповів подробиці про пошкоджену нафтобаз.

"Ця нафтобаза належить приватному підприємству. Сьогодні тривають перевірки цієї нафтобази і вирішуватимемо її долю після закінчення перевірок. Сьогодні працює спеціально створена комісія, до якої залучили працівників ДСНС, правоохоронців, місцевої влади, щоб перевірити потенційно небезпечні об'єкти, розташовані в Харкові. Сьогодні така робота триває. У разі потреби заборонятимемо працювати таким об'єктам, якщо вони будуть загрожувати життю людей", — сказав мер.

Нагадаємо, увечері 9 лютого три ворожі БпЛА завдали ударів по базі ПММ у Немишлянському районі Харкова. Почалася пожежа. Паливо, що розлилося, хлинуло на приватний сектор. Повністю згоріло 15 будинків, загальна площа пожежі склала майже 4 тисячі квадратних метрів. За даними облпрокуратури, семеро людей згоріли живцем. Серед них прокурор, її чоловік і троє синів, наймолодшому з яких було десять місяців, а також літнє подружжя. Троє постраждали: 45-річний чоловік та дві жінки 61 та 39 років.

Паливо потрапило до річки Немишля, яка протікає територією Харкова, і надалі впадає у річки Харків, Лопань та Уди. Облуправління Держекоінспекції обстежує ці річки та відбирає проби води.

14 лютого на річках Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець почали встановлювати бонові загородження.

За даними КП «Харківводоканал», витік палива в річки регіону не вплинув на якість водопровідної води у Харкові. При цьому мешканців Немишлі закликали поки не вживати воду з джерел та свердловин.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах