ППО для Харкова і чи варто харків'янам повертатися до міста: що сказав Зеленський

ППО для Харкова і чи варто харків'янам повертатися до міста: що сказав Зеленський.

ППО для Харкова і чи варто харків'янам повертатися до міста: що сказав Зеленський. Фото: ХОВА

Події
01 березня 20:15

Володимир Зеленський під час візиту до Харкова назвав умови забезпечення безпеки у прифронтовому місті. Також він відповів на запитання, чи варто харків'янам повертатись додому.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський у Харкові зустрівся з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

"Прикордонні міста для нас у пріоритеті захисту неба", - сказав Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

За словами президента, продовжується посилена робота із захисту українського неба, зокрема, у Харківській області. Під час візиту президент та прем'єр-міністр Нідерландів взяли участь у детальній розмові з командою Головнокомандувача Олександра Сирського та міністра оборони України Рустема Умерова.

"Ми розуміємо всі виклики. Наші партнери знають, чого нам не вистачає, щоб бути дуже сильними. Це стосується не лише Харкова, а загалом прикордонних міст чи населених пунктів, що знаходяться вздовж контактної лінії. Але не просто так Марк, ми дуже багато говорили та шукаємо можливості посилити ППО у Харкові", - відповів на запитання журналістів Володимир Зеленський.

Водночас президент Зеленський наголосив на необхідності відсунути лінію фронту подалі від Харкова як головну умову для захисту міста від ракетних обстрілів та інших загроз з боку Росії. Він зазначив, що хоча посилення протиповітряної оборони є важливим кроком, саме собою це недостатньо.

Український президент вважає, що без відступу російських військ від міста буде складно його захистити навіть за посилення систем ППО. Це стає ключовою стратегією забезпечення безпеки мешканців Харкова в умовах постійних обстрілів та загроз.

Щодо повернення місцевих мешканців до рідного міста, Зеленський зазначив, що ситуація у Харкові не настільки захищена, щоб вона могла радити повертатися – це рішення особисто кожного. При цьому президент сказав, що коли буде досягнуто значної стабілізації та підвищення рівня захисту, він дасть відповідні сигнали.

Черговий пакет військової допомоги від Нідерландів становить понад два мільярди євро. Також прем'єр-міністр Нідерландів зазначив, що підготовка до передачі літаків F-16 продовжується згідно з планом. Утім цей процес готові прискорювати.

"Ми сконцентруємося на тих питаннях, у яких сильні. Це означає ППО, це означає F-16, а також системи земля-повітря, морський вимір та боєприпаси. Продовжуємо працювати, щоб Україна отримувала якнайбільше озброєння", - сказав Марк Рютте.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах