У Харкові судитимуть школярку, яка "топила" за "ХНР"

У Харкові судитимуть школярку, яка "топила" за "ХНР".

У Харкові судитимуть школярку, яка "топила" за "ХНР". Фото: facebook.com/Сергій Болвінов

Події
30 листопада 2023 16:19

Справу 14-річної школярки, яка розвішала на площі Свободи у Харкові російські прапори та символіку з "ХНР", передали до суду. До неї можуть застосувати примусові заходи виховного характеру.

Про це повідомив начальник слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, у червні 2023 року харківська школярка запостила гімн РФ із Z-символікою на площі Свободи.

Поліція одразу знайшла і малолітню пропагандистку, і чоловіка, котрий, ймовірно, впливав на світогляд дитини. Ним виявився друг матері, він часто з'являвся у сім'ї та спілкувався з дитиною.

У Харкові судитимуть школярку, яка У Харкові судитимуть школярку, яка

У клопотанні слідство просить суд заборонити дівчині користуватися соцмережами понад дві години на добу, а також викладати відеоролики та публікації у будь-які соцмережі. Крім того, їй рекомендовано читати книжки українських авторів, вивчати історію України.

"Нагадаю для всіх батьків, які виховують підлітків. Такі дії – це не дитячі розваги, ми кваліфікуємо їх як суспільно небезпечні. Це кримінальна стаття – "Виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, заперечення такої агресії шляхом представлення її як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, що здійснюють збройну агресію російської федерації проти України, представників збройних формувань російської федерації та представників підконтрольних російській федерації самопроголошених органів"", - сказав Сергій Болвінов.

У Харкові судитимуть школярку, яка У Харкові судитимуть школярку, яка

Ця дівчина ще не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Тому, окрім самої дев'ятикласниці, відповідати змушена буде і її мати, і приятель, який вів із дитиною антиукраїнські бесіди. За ними досудове слідство триває.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах