Символ "російського світу": що буде зі зруйнованим будинком на Ужвій, 82 на Північній Салтівці

Що буде зі зруйнованим будинком на Ужвій, 82 на Північній Салтівці.

Що буде зі зруйнованим будинком на Ужвій, 82 на Північній Салтівці. Фото: ХОВА

Події
25 жовтня 2023 15:37

У Харківській мерії розповіли, що планують робити з зруйнованим російським обстрілом багатоповерхівкою на вулиці Наталії Ужвій, 82. Зараз там ведуться підготовчі роботи до демонтажу першого під'їзду – рівняють майданчик під установку крана.

Про це повідомили у прес-службі мерії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Знімки зруйнованої житлової багатоповерхівки на вулиці Наталії Ужвій, 82 у Харкові вже відомі усьому світу. Будинок став обличчям "російського світу" у цій війні.

Минулого року була ідея зробити його музеєм на згадку про цю війну. Але мешканці будинку виступили проти.

За інформацією мерії, мешканці цього будинку наразі у процесі отримання сертифікатів на нове житло у рамках державної програми «ЄВідновлення».

"Місто супроводжує їх на всіх етапах отримання цих сертифікатів, щоб максимально спростити процес. Але відновлення зруйнованого житла чи надання замість нього нового – це завдання держави. А Харків зі свого боку робить все можливе, щоб люди, чиє житло постраждало від російської агресії, завжди знали, що можуть розраховувати на підтримку з боку міста", - йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, раніше у мерії повідомили, що перший під'їзд будинку на Ужвій, 82 відновити не можна. Щодо другого під'їзду, то зараз фахівці оцінюють його пошкодження в 65%, але після початку розбирання завалів рівень пошкодження конструкції може виявитися вищим. Після знесення під'їзду буде зроблено експертні висновки по всьому будинку.

За інформацією першого заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства Олексія Богача, будівлі, які значно пошкоджені під час обстрілів Харкова, мають пройти кілька етапів експертних перевірок для отримання державних коштів на відновлення.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах