Удар по кафе у селі Гроза: частина загиблих намагаються ідентифікувати за ДНК

Удар по кафе в селі Гроза: частина загиблих намагаються ідентифікувати ДНК.

Удар по кафе в селі Гроза: частина загиблих намагаються ідентифікувати ДНК. Фото: ХОВА

Події
09 жовтня 2023 11:33

Іде ідентифікація тіл загиблих у селі Гроза. За зовнішніми ознаками і за допомогою експрес-тестів ДНК ідентифіковано 49 осіб, вважаються безвісти зниклими 5 осіб.

Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, за кількістю знайдених залишків тіл зафіксовано щонайменше 51 загиблий.

Також є звернення від родичів щодо 5 осіб, які, ймовірно, перебували у кафе, але зараз їх немає серед ідентифікованих. Ці особи вважаються зниклими безвісти. Дітей у тому числі немає.

"Йде процес відібрання та зіставлення ДНК-матеріалів. Виходячи із заяв родичів, кількість загиблих може зрости до 54 осіб. Через потужність вибуху частини тіл сильно понівечені і обгоріли", - сказав Чубенко.

За даними обласної поліції, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну харківські слідчі внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування понад 16 730 злочинів, пов'язаних із збройною агресією,

В Управлінні Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини повідомили, що направили польову групу ООН для розслідування нападу Росії на селище Гроза Харківської області.

"Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Турк, який на власні очі бачив жахливі наслідки таких ударів, глибоко шокований і засуджує ці вбивства, - заявила представник Верховного комісара Елізабет Тросселл. - Він направив на місце події польову групу, щоб поспілкуватися з тими, хто вижив, і зібрати більше інформації".

Нагадаємо, 5 жовтня РФ обстріляла кафе у селі Гроза Харківської області, де проходив поминальний обід. У момент обстрілу місцеві жителі поминали у кафе похованого земляка. Попередньо росіяни вдарили по закладу ракетою "Іскандер-М". Цей обстріл став наймасовішим за загиблими в Харківській області з початку війни.

На Харківщині оголошено триденну жалобу через кривавий удар російської армії по селу Гроза.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах