В ООН відреагували на удар по селу Гроза

В ООН відреагували на удар по селу Гроза.

В ООН відреагували на удар по селу Гроза. Фото: ХОВА

Події
05 жовтня 2023 20:45

Гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун засудила удари по селу Гроза Харківської області, внаслідок яких загинули та були поранені десятки мешканців.

Про це йдеться на сайті ООН в Україні.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я обурена повідомленнями про російський удар, внаслідок якого майже зруйновано село Гроза в Харківській області, де загинули десятки мирних жителів. Фотографії, що надходять із села, де проживало лише трохи більше 300 осіб, жахають. Від імені Організації Об'єднаних Націй та гуманітарної спільноти висловлюю свої щирі співчуття сім'ям загиблих. Думками ми з народом України, який знову став свідком чергових жорстоких наслідків вторгнення Російської Федерації. Навмисний напрямок ударів по цивільних особах або цивільних об'єктах є військовим злочином", - йдеться у зверненні Деніз Браун.

У ДСНС повідомили, що станом на 20:00, виявлено 51 загиблого, шістьох людей поранено.

В ООН відреагували на удар по селу Гроза.В ООН відреагували на удар по селу Гроза. Фото: МВС

"Пошуково-рятувальні роботи завершено. Завтра під час проведення слідчих дій правоохоронцями, рятувальники та техніка ДСНС також будуть задіяні. Тому що, можливо, ще знайдуться фрагменти тіл", - повідомив речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Нагадаємо, удару "Іскандера" по сільському кафе-магазину в селі Гроза було завдано близько 13:25 сьогодні, 5 жовтня. У цей час місцеві жителі поминали там похованого військового односельця. У прокуратурі кажуть, що під час удару загинула половина жителів села, переважно жінки похилого віку. Серед загиблих також маленька дитина.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах