Президент Володимир Зеленський відвідав Харківську область

Президент Володимир Зеленський відвідав Харківську область.

Президент Володимир Зеленський відвідав Харківську область. Фото: ХОВА

Події
03 жовтня 2023 23:17

Сьогодні, 3 жовтня, Харківську область відвідав президент України Володимир Зеленський.

Президент побував у бойових бригадах та обговорив підготовку регіону до зими. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Заслухав доповідь генерала Сирського, також очільника обласної Служби безпеки України, Національної поліції – ґрунтовні доповіді щодо захисту Харківського регіону. Обговорили з відповідними посадовцями – голова області, міста, міністр енергетики, голова «Укренерго», голова «Нафтогазу» та інші – захист від російських обстрілів, енергозабезпечення міст і сіл Харківщини, захист енергооб’єктів, відновлення будинків, соціальної сфери, гуманітарне розмінування.

Надзвичайно важливо, що Харків попри все не просто тримається, а допомагає тримати міцним увесь наш Схід. Горде й світле місто, яке завжди буде містом сили для України і для всієї Європи.

На нарадах були й доручення: щодо підготовки до опалювального сезону, і щодо відбудови, і щодо фізичного захисту енергооб’єктів від російських ударів. Все треба виконати, по деяких речах – значно прискоритися. Завтра я очікую детального звіту по проєктах відновлення від урядовців. Окремі доручення – військовим”, - написав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський відвідав Харківську область.Президент Володимир Зеленський відвідав Харківську область. Фото: ХОВА

Як повідомив голова Харківської облради Олег Синєгубов, у регіоні готуються до того, що ворог знову спробує вивести з ладу об'єкти тепло- та електрогенерації, а також іншу критичну інфраструктуру.

"Триває робота з відновлення електро- та газопостачання на деокупованих територіях. Також активно готуємо до зими інфраструктуру теплозабезпечення. Наразі готовність теплового господарства складає більше 98%, водопровідно-каналізаційного - 100%. Так само більше ніж на 99% готовий житловий фонд та об'єкти соціальної сфери. Президент дав чіткі доручення прискорити всі відновлювальні та підготовчі процеси. Робимо все можливе, щоб мешканці Харківщини цієї зими мали в будинках світло та тепло", - сказав Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах