Харківський завод шампанських вин визнано банкрутом — ЗМІ

Харківський завод шампанських вин визнано банкрутом.

Харківський завод шампанських вин визнано банкрутом. Фото: Facebook/Vladimir Kovtun

Події
28 вересня 2023 19:01

Господарський суд Харківської області 26 вересня визнав банкрутом державне підприємство "Харківський завод шампанських вин".

Про це йдеться на сайті Верховного суду, повідомляє liga.net.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Провадження у справі про банкрутство заводу тривало понад 12 років. Воно було відкрито ще у квітні 2011 року за заявою приватного підприємства, яке за цей час саме встигло збанкрутувати та було ліквідовано.

Фонд державного майна за останні кілька років намагався домогтися закриття справи про банкрутство на підставі закону про приватизацію. Його положення припускають, що державні підприємства не можна банкрутувати до завершення приватизації.

У квітні 2021 року регіональне відділення ФДМУ по Харківській, Донецькій та Луганській областях дійсно ухвалило рішення про приватизацію єдиного майнового комплексу Харківського заводу шампанських вин, але воно було успішно оскаржено в судах усіх трьох інстанцій.

У зв'язку з цим Господарський суд Харківської області 11 вересня вирішив, що не має підстав для закриття провадження про банкрутство підприємства, а 26 вересня визнав його неплатоспроможним і відкрив ліквідаційну процедуру.

Харківський завод шампанських вин знаходиться у центральній частині Харкова. Підприємство було введено в експлуатацію незадовго до початку німецько-радянської війни. Воно випускало "Радянське шампанське" та інші бренди ігристих вин.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах